Share
Da li ste posesivna osoba? Ukoliko radite nešto od navedenog – jeste!

Da li ste posesivna osoba? Ukoliko radite nešto od navedenog – jeste!

Nekako uvek zanemarimo svoje ponašanje, retko ili nikada ne preispitamo svoje postupke, a vrlo često okrivljujemo druge za stvari i situacije koje nam se zameraju. Verujemo da drugi imaju velika očekivanja od nas, a ne da smo mi sami zapravo svojim delima doveli do toga.

posesivnost

Kod žena zaljubljenost lako pređe u posesivnost, a da sama ni ne primeti. Neki od simptoma ukazuju upravo na to.

Zapostavili ste prijatelje

Do juče ste uživale sa drugaricama na kafi, u izlasku, bioskopu, šetnji, a onda ste našle momka i iznenada ih zapostavile. Iako i same mislite da ste se samo zaljubile u njega i da je to normalno, istina je daleko drugačija: vi zapravo želite da kontrolišete svog dragog. U ovakvim situacijama devojke najčešće zapostave i članove porodice, baš kao i ostale svakodnevne aktivnosti.

Neprestano ga zovete

Ukoliko od ranog jutra krenete da ga bombardujete jutarnjim porukama, pozivima. Stalno ga zapitkujete: kako je, šta radi, kako je spavao, kakvi su mu planovi. A onda nakon samo nekoliko sati ga ponovo pozovete jer ste zaboravili nešto da mu kažete. Uveče slede poruke za lep san i tako sve u krug. Ukoliko ne želite da muškarac pobegne od vas glavom bez obzira, duboko udahnite i prestanite da ga zivkate svaki čas.

Proveravate mu mobilni

Ukoliko ste jedna od onih osoba koje uhode ljude, naročito partnera po društvenim mrežama, stalno ste u toku kome je lajkovao sliku, ko je njemu lajkovao, gde je ostavio komentar, koga je zapratio i slično. A pored toga mu proveravate i E-mail, Facebook, Instagram, možda i LinkedIn. Privatnost u vezi je jako bitna, ovakvi postupci ugušiće i njega i vas. Opustite se, neke se stvari ionako ne mogu sprečiti, koliko god se trudili.

Ljubomora

Ukoliko smatrate da je svaka žena potencijalna pretnja oteraćete ga od sebe. Niko ne želi osobu bez samopouzdanja pored sebe. Jednostavno pokušajte da shvatite da koleginica na poslu je samo to, i da je trebalo da postane nešto više od koleginice do sada bi postala, ne bi čekala vas da počnete da se zabavljate kako bi iznenada uočila da je njen kolega zapravo lep, simpatičan, poželjan i privlačan. Ukoliko želite da ga oterate od sebe, ovo je pravi način.

Smetaju vam njegovi izlasci

Još jedan od pokazatelja da vas je zaposela posesivnost. Jedino gore od toga da mu branite da izlazi sa drugarima jeste da želite da idete sa njim.