Share
Evo kako da se brzo i lako rešite glavobolje bez lekova

Evo kako da se brzo i lako rešite glavobolje bez lekova

Situacija izgleda beznadežno kada vas boli glava a pri ruci nemate nikakav lek – međutim, zahvaljujući ovim trikovima nestaće za manje od 5 minuta

glavobolja

Ako vas glava otkida, a nemate nikakve lekove pri ruci, postoji naučni metod koji će vas osloboditi bola – u pitanju je akupresura.

Akupresura je vid masaže čiju efikasnost su potvrdile brojne naučne studije i nije vam potrebno opširnoi medicinsko znanje kako bi je koristili.

Kako se masira akupresurna tačka

Prvo, zauzmite udobnu poziciju i opustite se. Za masažu nije potrebno puno vremena, od 30 sekundi do 1 minuta će biti sasvim dovoljno, a bol nestaje za 5 minuta.

Tačke masirajte laganim dodirom i kružnim pokretima.

Postoji 6 glavnih tačaka čijom masažom glavobolja nestaje:

YINGTANG tačka

YINGTANG tačka

Ovo je tačka “trećeg oka” i nalazi se između obrva. Ova tačka takođe umanjuje umor očiju.

ZAN ZHU poenta

ZAN ZHU poenta

Ove tačke nalaze se sa spoljne strane nozdrva u liniji sa očima. Kako bi ih pronašli, pokušajte da osetite malo udubljenje ispod jagodica. Ova tačka takođe otvara sinuse, smanjuju glavobolju i zubobolju.

TIAN ZHU tačka

TIAN ZHU tacka glavobolja-akupunktura

Ove tačke se nalaze na dnu potiljka između uveta i počeka kičme. Masažom ove tačke olakšaće bol u očima i ušima, ali i ozbiljne glavobolje.

SHUAI GU tačka

SHUAI GU tacka

Ova tačka nalazi se na iznad uveta na slepoočnicama. Kako bi pronašli ovu tačku probajte da osetite malo udubljenje. Pritisak na ovo mesto može da olakša bol u glavi i smanji umor očiju.

 

Izvor: Telegraf.rs