Share
YouTube uklanja reklame za određene korisnike

YouTube uklanja reklame za određene korisnike

YouTube kreće da onemogućava reklame na kanalima koji imaju ispod 10.000 ukupnih pregleda. Kažu da će ovaj potez zaštititi stvaraoce sadržaja i oglašivače.

YouTube-reklame

Kompanija je otvorila svoj YouTube Partner Program (YPP) 2007. godine. Svako je mogao da se prijavi da im se monetizuje video, a oglašivači bi imali pristup skrivenijoj publici dok pružaju sredstva manjim kanalima. Ali, nema svako ko se prijavi plemenite ciljeve, kažu iz TNW.

YouTube kaže da su primenili ovu promenu da bi blokirali kanale koji zarađuju pare koristeći ukraden materijal, i da ove restrikcije ne bi trebale biti preteške za nove kreatore:

“Počevši od danas, nećemo više prikazivati reklame na YPP video snimcima dok kanal ne dođe do 10.000 ukupnih pregleda. Ovaj novi prag nam daje dovoljno informacija da odredimo validnost kanala. Takođe nam dozvoljava da potvrdimo da li kanal prati naše smernice u zajednici i pravila oglašivača. Držeći prag na 10.000 pregleda osiguravamo da će biti minimalnog uticaja na naše kreatore željne slave.”

Takođe dodaju proces recenzija na YPP, gde će ocenjivati kreatore kada pređu prag, čisto zbog uverenja da kanal ispunjava sve uslove.

 

Izvor: Mondo.rs