Share
Njegovo veličanstvo: Orgazam

Njegovo veličanstvo: Orgazam

Orgazam je najbolji način da doživite vrhunsko zadovoljstvo i može itekako da doprinese vašem zdravlju!

orgazam seksualni vrhunac

Ako patite od migrena, pažljivo pročitajte ovo. Oslobađanje endorfina tokom seksa može da vam ublaži glavobolju, kažu stručnjaci. I još jedna dobra vest, naročito ako trenutno nemate partnera – orgazam do koga stignete seksom ili masturbacijom, svejedno (barem je glavobolji svejedno).

Seksualni vrhunac ima analgetsko dejstvo na telo – dakle, umanjuje bol. Sigurno ćete zaboraviti da vas je nešto uopšte bolelo nakon dobrog seksa.

Dr Frensis Fesmire tvrdi da seks može da zaustavi štucanje. Ona kaže da je potrebno stimulisati vaginalni nerv, koji se inače stimuliše tokom seksa, da bi štucanje prestalo. Nama ovo zvuči prilično neverovatno, ali… vredi probati. 🙂

Dame, obratite pažnju! Seks ublažava predmenstrualne bolove u stomaku, kažu stručnjaci. Naime, orgazam dovodi do kontrakcije mišića materice, a istovremeno se u mozgu luči supstanca koja umanjuje bol.

Pod stresom ste ili u depresiji? Šta čekate, izgužvajte malo te čaršave! Tokom seksa se oslobađaju endorfin i oskitocin, supstance koje “podižu” raspoloženje.

Osim što će vas strastveni seks fizički iscrpeti, i oksitocin će učiniti svoje – brže ćete zaspati. Dakle, eto kako da se izborite protiv te dosadne nesanice! I još jedna činjenica: u ženskom telu proizvodi se više oksitocina nego u muškom.

Nije li magičan taj orgazam?

 

Izvor: Mondo.rs