Share
Humanitarna predstava za pomoć Dečjoj klinici u Nišu

Humanitarna predstava za pomoć Dečjoj klinici u Nišu

Na četvrtim Daskama humanosti niška publika će premijerno imati prilike da pogleda nesvakidašnju predstavu „Sumnjivo lice“ u režiji Vojislava Arsića.

Predstava Sumnjivo lice u režiji Vojislava Arsića

Arsić polazi od pretpostavke da se Sumnjivo lice u savremenom društvu, ali i – što je još gore – domaćim i regionalnim pozorištima tretira ili kao klasik ili kao „bezazlena komedija“, na koju se može otići radi zabave, nasmejati se i „ćao, zdravo.“ On stoga ovom dramskom delu prilazi sa brehtovskim otklonom, sa namerom da publici direktno ukaže na njegov politički i društveni kontekst. Isto tako, da ukaže na društvenu angažovanost samog autora, Branislava Nušića.

Sumnjivo lice Reflektor teatar

Autorski tim ove predstave navodi: „Da li smo od Nušića uspeli da naučimo bilo šta? Zašto se ponosimo time što i nakon 128 godina imamo Sumnjiva lica, Gospođe Ministarke, Živote i druge opomene koje ne vidimo? … Izvini, Nušiću.”

Sumnjivo lice Humanitarna predstava za pomoc Decjoj internoj klinici u Nisu

Pozivamo sve da pogledaju ovu inovativnu i hrabru predstavu kojom se preispituje zašto se mi večno smejemo Nušiću, a ne promišljamo ozbiljno o tome šta je nama taj pisac i genije hteo da kaže.

Humanitarna predstava Sumnjivo lice u niskom Narodnom pozoristu Reflektor teatar

Osim što ćete uživati u pozorišnoj umetnosti, kupovinom karte za ovu predstavu učinićete dobro delo:

Daske humanosti 2017 organizujemo sa ciljem da se od novca prikupljenog prodajom karata, kupi i donira oprema potrebna za lečenje dece na Dečjoj internoj klinici u Nišu.  

Daske koje žive znače, i ove godine su u borbi za život naših mališana!

Pridružite nam u toj borbi, u Narodnom pozorištu u Nišu,  9. maja u 20 sati.

NARODNO POZORISTE 02

 

Izvor: Nis.jci.rs