Share
‘Noć muzeja’ na 17 lokacija u Nišu

‘Noć muzeja’ na 17 lokacija u Nišu

Istorijske izložbe o Radio Nišu, rok sceni, kreativne radionice posvećene najmlađima, “Noć biologije” i pola veka Univerzitetske biblioteke, neki su od programa koji će građani moći da vide u “Noći muzeja”. Manifestacija će biti održana na 17 lokacija, u subotu 20. maja, a vrata će biti otvorena za posetioce od 17 do 1 sat iza ponoći.

Noc muzeja u Nisu 2017

U “Noći muzeja” sve ustanove će raditi od 17 do 1 sat; Foto ilustracija: narodnimuzejnis.rs

Izložbom crteža akademskog slikara Miodraga Daje Anđelkovića “Branko Miljković – između dva vremena”, koja će biti otvorena 18. maja od 18 sati, niški Narodni muzej napraviće uvod ovogodišnjoj manifestaciji “Noć muzeja”.

Organizuje je u saradnji sa RTS-om i dopisništvom u Nišu, pa će izložbu zainteresovani moći da vide u prostorijama dopisništva. Ona će biti otvorena i u “Noći muzeja”. Ulaz će od 18. do 20. maja biti besplatan u svim objektima Narodnog muzeja – Ćele kuli, Arheološkoj sali, Memorijalnom kompleksu i Logoru Crveni krst.

U Galeriji “Srbija” će pred “Noć muzeja” 18. maja biti otvorena “Prolećna izložba ULUS-a” na kojoj će se naći radovi 127 umetnika različitih stilskih opredeljenja i generacija, a učestvovaće i 8 niških umetnika. Na izložbi u Nišu biće dodeljene i prestižne nagrade.

Detalje možete videti na zvaničnom sajtu manifestacije “Noć muzeja”.

 

Autor: J. Adamović

Izvor: Juznevesti.com