Share
Niš: Prodavačice iz ‘Stop šopa’ u strahu od problematičnog maloletnika

Niš: Prodavačice iz ‘Stop šopa’ u strahu od problematičnog maloletnika

U poslednjih nekoliko meseci zaposleni u radnjama niškog “Stop šopa” strepe od maloletnika koji, prema njihovim rečima, obično u večernjim satima obilazi radnje i pokušava da iznese garderobu. Jednom je potegao i nož, a u policiji kažu da se protiv njega “primenjuju mere socijalne zaštite”.

StopShop-NisKrade iz prodavnica u “Stop Šopu”; foto: Mediapress.rs

Prodavačice koje su se javile redakciji kažu da ih je strah da idu na posao, jer brinu da će se maloletnik pojaviti i povrh svega, da će imati nož.

Agresivan je mnogo. Nosi nož sa sobom, a dolazi iz Knjaževca svakog dana pošto je tamo u popravnom domu. Ja svakog dana idem sa strahom na posao i pitam se da li će večeras da me izbode pošto je već vadio nož i plašim se da moje dete ima da ostane bez majke – piše jedna zabrinuta radnica.

Da je sa pomenutim maloletnikom bilo problema potvrđeno je i u menadžmentu “Stop šopa” gde kažu da je obezbeđenje upoznato sa ovim problemom i da je policija intervenisala više puta.

U niškoj policiji potvrđuju da su od početka godine registrovali 7 krađa u ovom tržnom centru u kojima je učestvovao ovaj maloletni 13-godišnjak.

S obzirom na činjenicu da je krivično neodgovoran, prema njemu su primenjivane mere socijalne zaštite – kažu u policiji.

Zaposleni u “Stop šopu” kažu da je navodno reč o mladiću koji je nedavno, sa još jednim drugom, opljačkao “Banku dobročinstva” u centru Niša. Ipak, policija ovu informaciju nije potvrdila, ni demantovala.

 

Autor: A.S.

Izvor: Juznevesti.com