Share
Hitan apel za pomoć Stefanu Miladinoviću: Za operaciju potrebno 150.000 evra

Hitan apel za pomoć Stefanu Miladinoviću: Za operaciju potrebno 150.000 evra

Nakon osam ciklusa hemoterapije Stefana Miladinovića (3) iz Niša očekuje presudna operacija u Štutgartu, kojom bi rabdomiosarkom, izuzetno redak, ali veoma agresivan tumor, trebalo da bude odstranjen iz njegovog organizma.

HITNO Apel za pomoc Stefanu Miladinovicu

Foto: Budi human

Cena zahvata neće biti manja od 150.000 evra, što daleko nadmašuje sumu do sada sakupljenu u humanitarnim akcijama, pa su roditelji dečaka pokrenuli humanitarni SMS broj. Pošto ih je ranije RFZO odbio za upućivanje u inostranstvo, roditelji su se obratili i Budžetskom fondu za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji, čiji se odgovor očekuje.

– Postoje obećanja iz Ministarstva zdravlja da će pokriti troškove Stefanovog lečenja, ali odluka ne može da se donese dok dobijemo profakturu sa Klinike iz Štutgarta. Vremena, međutim, više nemamo. Za desetak dana moramo da krenemo u Nemačku na operaciju. Zato smo pokrenuli humanitarnu akciju preko Fondacije „Budi human”. Ako Ministarstvo ispuni obećanje i pokrije troškove, sigurni smo da niko od onih koji su poslali SMS neće imati ništa protiv da prikupljeni novac upotrebimo za opremanje hematoonkološkog odeljenja u Nišu – ističe otac dečaka Zoran Miladinović.

Stefan Miladinovic Nis

Stefanovo bezbrižno detinjstvo prekinulo je saznanje da boluje od vrlo retke vrste malignog tumora mekih tkiva, od kojeg obole četiri deteta od milion rođenih.

Ukoliko želite da pomognete Stefanu možete da 214 pošaljete na broj 3030, čime ćete donirati 200 dinara, ili da izvršite uplatu na ove račune:

Dinarski: 160-458735-10

Devizni: 00-540-0001835.2

IBAN: RS35160005400001835240

 

Autor: B. Janačković

Izvor: Alo.rs