Share
Nedostatak seksa može loše da utiče na zdravlje

Nedostatak seksa može loše da utiče na zdravlje

Poznato je već da je trend singl osoba sve zastupljeniji kako u inostranstvu, tako i god nas. Gde god se okrenete možete da čujete makar jednu devojku kako otvoreno govori o tužnoj istini da je bez partnera već duže vreme.

zdravlje nedostatak seksa

Visoki kriterijumi, manjak samopouzdanja i viteštva od strane muškaraca ili pak, nešto treće, nije važno. Statistika govori da žene sve ređe imaju seksualne odnose, a da je vremenski period između dva odnosa previše dug, što može ozbiljno da naškodi vašem zdravlju.

Nedostatak seksa će rezultirati konkretnim promenama, a telo će vam slati signale da mu novonastala situacija bez seksa ne prija.

Gubitak libida

Suzdržavanje od seksa loše utiče na vašu priho-fizičku pokretljivost. Ljudi koji ne upražnjavaju seks osećaće se tromije, dok će želja za seksom sve više opadati.

Smanjena lubrikacija

Nuspojava koja se najčešće manifestuje kod starijih žena jeste suvoća vagine, tačnije problem lubrikacije vagine nakon apstinencije.

“Mlade žene koje imaju 20 ili 30 godina, imaće dovoljno estrogena koji će osigurati da ta tkiva ostanu zdrava, elastična i podmazana za vreme apstinencije. Kod žena od 60 godina, jednom kad estrogen nestane, ne vraća se”, rekao je dr Koper za intervju u jednom stranom magazinu.

Bolne menstruacije

Osobe koje ne upražnjuju redovno seks osećaće veće bolove neposredno pre i za vreme ciklusa. Materica je mišić koji se prilikom orgazma kontrakuje te na taj način uzrokuje brže izbacivanje krvi.

 

Autor: J.U.

Izvor: Novimagazin.rs