Share
‘Od Naisusa do Niša’ – Kviz o najvećem gradu u jugoistočnoj Srbiji na edukativan način

‘Od Naisusa do Niša’ – Kviz o najvećem gradu u jugoistočnoj Srbiji na edukativan način

Jedna stara mudrost kaže: “Čovek se navikne na sve, sem Nišlija na padeži”. 😉

Ta jezička specifičnost grada na Nišavi nije jedina stvar koja ga izdvaja, tu je njegova bogata istorija, privreda, turizam, kultura, obrazovanje koje vam autori kviza i aplikacije ‘Od Naisusa do Niša’ donose na edukativan način.

naissus_01

Portal Media Press vam preporučuje kviz aplikaciju koja vam na zabavan, moderan, tehnološki prihvatljiv i popularan način predstavlja grad Niš.

naissus_02

Osnovna ideja projekta ‘Od Naisusa do Niša’ je da edukativno utiče na učesnike u kvizu i da se na popularan i prihvatljiv način približi urbanoj školskoj generaciji – putem desktop i mobilne aplikacije, edukativno-zabavne video igre (kviza) sa tematikom grada Niša.- navode autori.

Korisnici aplikacije će moći da saznaju značajne činjenice o istorijskim spomenicima: Medijana, Čegar, Ćele Kula, Bubanj, Logor na Crvenom Krstu, kao i o znamenitim ličnostima poput Konstantina Velikog, Stevana Sinđelića, Branka Miljkovića i drugih.

Tu je i svojevrsni vodič kroz aktuelna dešavanja u gradu i tradicionalne festivale: Filmske susrete, Horske svečanosti, Nišvil…

Kroz kviz pitanja obuhvaćeni su i važni podaci iz oblasti obrazovanja, arhitekture, zdravstva, kulture, sporta i turizma.

naissus_03

Aplikacija je već postala interesantna i ljudima koji ne žive u Nišu, kao onlajn vodič u obliku kviza kroz najveći grad jugoistočne Srbije. Uskoro će biti dostupna na svim relevantnim lokacijama putem distribucije na Internetu. Trenutno je u test fazi, a možete je skinuti i isprobati sa web adrese: http://www.joombooz.com/naissus2017/.

naissus_07

U aplikaciji ‘Od Naisusa do Niša’ imate mogućnost da sami odgovarate na pitanja vezana za grad Niš, a postoji  mogućnost igranja i sa više prijatelja istovremeno.

Možete izabrati pitanja iz vaše oblasti interesovanja na koja bi ste želeli da odgovarate, npr. sport, muzika, industrija, poznate nišlije, delovi grada… Izdvajamo rubriku ‘staroniški govor’ u kojoj možete proveriti svoje poznavanje nekadašnjeg govora Nišlija.

naissus_10

Trenutna verzija poseduje više hiljada jedinstvenih pitanja uz konstantno ažuriranje novih, a učešće možete uzeti i vi ukoliko pošaljete svoje predloge putem mejl adese info@joombooz.com.

naissus_08

Posebnu zahvalnost za realizaciju Projekta ‘Od Naisusa do Niša’ autori projekta duguju Upravi za kulturu Grada Niša koja je prepoznala značaj ovakve aplikacije i finansijski pomogla realizaciju.

U planu su nove aplikacije koji će biti od opšte društvene koristi i koje će promovisati grad Niš u zemlji i svetu na originalan način.

 

Autor: Media Press

Izvor: Itnetwork.rs