Share
4 svakodnevne navike koje govore sve o vašem karakteru

4 svakodnevne navike koje govore sve o vašem karakteru

Psiholozi koji se bave proučavanjem ljudskog ponašanja u raznim prigodama i situacijama, uočili su da određene crte karaktera stoje u uskoj vezi sa nekim najobičnijim navikama. Verovatno nikad ne biste pomislili da vaše svakodnevne rutine mogu da otkriju mnogo toga o vama, kakva ste osoba i koje karakterne crte kod vas preovladavaju. Ove tvrdnje ćemo vam ilustrovati sa nekoliko primera…

Pogledajte u nastavku koje su to 4 svakodnevne navike koje govore sve o vašem karakteru.

pitanjeNavike u ishrani

Ako jedete polako – jedna ste od onih osoba koja uvek sve voli da drži pod kontrolom i vrlo ste oprezni u svojim životnim odabirima.

Ako jedete brzo – to vas odaje da ste nestrpljivi, ali isto tako i ambiciozni i otvoreni ka novim stvarima.

Isprobavate nove ukuse – volite avanturu i rado preuzimate rizik.

Sortirate različite namirnice na svom tanjiru – vrlo ste revnosni u organizaciji i volite da se sve odvija prema unapred određenom planu i programu.

Kako ispijate šolju kafe ili čaja

Ukoliko gledate u svoju šoljicu, onda ova navika odaje da ste promišljena i u svojim namerama odlučna osoba, a ako vam pogled ide preko ivice šolje – volite da se oslanjate na mišljenja drugih ljudi.

Tuširanje

Dugačke opuštajuće kupke u kadi – za one koji uživaju u dugim kupkama važi da su smireni i da ih je poprilično teško izbaciti iz ravnoteže.

Brzinski tuš – osobe sklone da tuđe interese stavljaju ispred svojih.

Oni koji pevaju dok se tuširaju – za ove osobe važi da su jako društvene, veselog duha, i da imaju mnogo prijatelja.

Vreme odmora

Čitanje knjiga – oni koji svoje slobodno vreme vole da provedu uz dobru knjigu imaju razvijen osećaj za druge, saosećajni su i puni razumevanja.

Gledanje televizije ili igranje video igrica – oni kojima je ovo način da se zabave u slobodno vreme, slabo prihvataju mišljenje različito od svog i poprilično su sujetni.

Da li ste uspeli da se prepoznate u nekom od ovoh opisa?

 

Izvor: Mogujatosama.rs