Share
Niš: Matorac hteo da siluje dete (13)!

Niš: Matorac hteo da siluje dete (13)!

Više tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Dušana T. (50) iz Niša zbog sumnje da je pokušao da obljubi dečaka starog 13 godina!

Više tužilaštvo u NišuDečakov brat sprečio pedofila da mu naudi, Foto: Mediapress.rs

Šokantni slučaj dogodio se 30. maja 2015. u blizini niškog naselja Brzi brod, a tužilaštvo stavlja na teret okrivljenom Dušanu T. da je sa umišljajem započeo izvršenje krivičnog dela sa maloletnikom, za koga je znao da nema ni navršenih 14 godina.

Očigledno je iskoristio poznanstvo sa dečakom, pa su krenuli da se prošetaju ovim niškim naseljem. Dušan T. je ponudio dečaku da budu intimni. On mu se obratio rečima: “Ajde, ako hoćeš ovo-ono”. Maloletnik je pristao, kako stoji u optužnici, znajući da se radi o seksualnom odnosu. Tražeći prigodno mesto, skrenuli su sa glavnog puta na puteljak kraj njiva, gde su iza jednog žbuna okrivljeni Dušan T. i maloletnik skinuli svoju odeću – prvo pantalone, a onda i donji veš. Nakon toga je pedofil stao iza maloletnika, koji mu je bio okrenut leđima u polusavijenom položaju, a potom pokušao da svojim polnim organom prodre u analni otvor dečaka. Ali, delo nije dovršio jer je naišao dečakov rođeni brat, koji je verovatno pošao da ga traži.

Po optužnici Višeg suda u Nišu, Dušan T. je optužen da je počinio krivično delo obljube nad detetom u pokušaju iz člana 180 stav 1 u vezi sa članom 30 Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena kazna od pet do 12 godina zatvora.

Okrivljeni pedofill je, inače, već iza rešetaka jer se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Okružnom zatvoru u Leskovcu zbog krađa, tako da će u Viši sud u Nišu na početak glavnog pretresa biti priveden iz te kaznionice. On će kaznu zatvora u Leskovcu izdržavati do oktobra ove godine.

Inače, u pitanju je otac troje maloletne dece, što slučaj čini još šokantnijim.
Tužilaštvo je zatražilo da se Tanasković oglasi krivim na glavnom pretresu, osudi po zakonu i obaveže na plaćanje troškova.

Pedofilima i po 16 godina i šest meseci kazne zatvora!

U Višem sudu u Nišu proteklih meseci doneto je nekoliko prvostepenih presuda zbog obljube i seksualnog zlostavljanja maloletnih devojčica. Najveću kaznu dobio je Vlastimir M. (67) iz sela Kamenica kod Niša, koji je u maju prvostepenom presudom Višeg suda u Nišu osuđen na 16 godina i šest meseci zatvora zbog silovanja i podvođenja maloletnice, koja je u vreme izvršenja krivičnog dela imala 16 godina. Srđan D. iz okoline Gadžinog Hana osuđen je u januaru u Višem sudu u Nišu nepravosnažno na sedam godina zatvora zbog obljube maloletne devojčice, koja je tada imala svega 14 godina. U januaru je Apelacioni sud u Nišu potvrdio presudu Višeg suda kojom je Gradimir V. (58) osuđen na 10 godina zatvora jer je u dva navrata tokom 2014. napastvovao svoju u to vreme četvorogodišnju ćerkicu.

 

Autor: B.J.

Izvor: Alo.rs