Share
Koncert ‘Goblina’ u Nišu 14. jula

Koncert ‘Goblina’ u Nišu 14. jula

Legendarni šabački pankeri, Goblini, nastupiće u Nišu u petak, 14. jula. Koncert će biti održan u dvorištu Univerziteta (Banovina) od 22 sata.

Foto: Mikica Mih Andrejić

Goblini ove godine slave 25 godina postojanja i 20 godina od izlaska kultnog albuma “U magnovenju” i ovaj dvostruki jubilej nije mogao da prođe bez koncerta u Nišu, gradu u kome su Goblini uvek rado viđeni gosti.

Album “U magnovenju” Goblini su objavili 1996. godine i ovo će biti jedinstvena prilika da fanovi u Nišu čuju ovaj album u celosti. Na repertoaru će se po ko zna koji put naći miljenice publike, “Anja”, “Magnovenje” i“Ima nas”,ali i pesme koje publika do sada nije imala prilike da čuje uživo. Koncert će trajati skoro dva sata i biće jedini celovečernji koncert Goblina ovog leta, obzirom da su svi ostali nastupi na festivalima.

Negde u nekom čudnom magnovenju, u konstantnom prelasku s kontinenta na kontinent, u procesu razmene silne energije koju smo prethodne godine razmenjivali sa publikom na koncertima i festivalima širom regiona, potpuno smozaboravili da obeležimo dvadesetogodišnjicu izlaska albuma. Zato ćemo taj propust sada da “ispeglamo”– poručuju Goblini.

Foto: Vukašin Stanojević

Goblini su nastali 1992. godine u Šapcu, a tokom devedesetih su se pozicionirali kao jedan od najvažnijih rok bendova u regionu. Bend su osnovali gitarista Alen Jovanović, basista Vladislav Kokotović i pevač Branko Golubović.

U karijeri su objavili pet studijskih albuma i odsvirali više od 350 koncerata.

Informacije o ceni ulaznica i prodajnim mestima bićeu skoro objavljene na našem portalu.

Video:

 

Autor: Nikola Jovanović – Mediapress.rs