Share
Mesečni horoskop za jul 2017. godine

Mesečni horoskop za jul 2017. godine

Mesečni horoskop za jul 2017. godine

OVAN

Za vas počeci imaju posebnu draž, malo-pomalo pa ih stvarate i izmišljate, ka njima hrlite. Svaki jul je vaš kada bodrite sebe, ali i druge, da se upuste u neizvesno, da probaju da preskoče novu prepreku i zadive sami sebe svojom jačinom. Ovo je mesec kada vi sijate i osećate podršku da ste na pravom putu.

U danima oko šestog jula stiže injekcija samopouzdanja, nagrada za uložen trud i rad, Saturn iz Strelca nagradiće sve vas koji ste bili uporni i disciplinovani da stignete do postavljenog cilja, a Uran će vam doneti nešto novo i rizično.

Petog jula Venera ulazi u  znak Blizanci da vas podseti da su ljubav i lepota, zanos i radost u vazduhu, dani kada imate potrebu da obradujete sebe i druge, da uživate u zadovoljenju svih čula. Slobodnima evo novih susreta naročito u danima oko 12. i 13. jula budite spremni za novu burnu ljubav, a onima koji su već u vezama na pomolu su strastveni dani.

Mars, vladar vašeg znaka, biće do 20. jula u Raku, naglašavajući potrebu za kućom porodicom, brigom o deci, a od 20. jula Mars će krenuti u znak Lav, što znači da je potrebno da se okrenete energičnijem radu, ali i ljubavnom životu. Sve do kraja jula moraćete da menjate sve iz korena, što vam u principu neće teško pasti. Obratite posebno pažnju na zdravlje u drugoj polovini meseca, posebno na kardiovaskularni sistem i način ishrane.

BIK

Venera je u vašem sazvežđu na samom startu meseca, pa ćete imati prednost u javnosti, nad saradnicima koji očekuju sve od vas. Merkur, planeta razuma, komunikacije, logike i praktičnog, tu je da vam pomogne da se bolje organizujte, sporazumete s okolinom, ali i da na jedan kreativan, a opet i praktičan način, poboljšate svoju materijalnu situaciju.

U danima oko 14. jula Merkur će biti u dobrom aspektu s Jupiterom te evo nekom novca, a nekom mnogo novca u novčaniku. Svakako će svako od vas imati priliku da poboljša finasije.

Venera, vladar vašeg znaka, uskočiće u Blizance 5. jula gurajući vas u akciju, u nove borbe i pobede. Osmišljavanje novih ciljeva, kretanje punom brzimom ka njima, potreba da dan traje duže – biće prisutna zato što ćete želeti da što više toga postignete i iskusite, naročito u danima oko 12. i 13.jula kada ćete imati podršku Jupitera, tj. veoma moguće partnera ili prijatelja.

U danima oko 18.jula doći će do stablizacije u vezi s nečim što vam je od velike važnosti u životu, rešavanje pitanja koje će imati veliku važnost za budućnost. Zdravlje vam je vezano za hormone, kretanje, potrebu za sportom ili nekim kraćim odmorom.

BLIZANCI

Ulazak Sunca u znak Rak je ulazak Sunca u vaše prirodno 2. polje novca, nekretnina, talenata. Ovi dani aktiviraće vašu veselu prirodu i usmeriti vas ka zaradi, ka bavljenju socijalnim temama i osmišljavanju budućih planova koje biste voleli ispuniti u ovom mesecu.

Merkur ,vladar vašeg znaka, je u Raku pa volite da pričate o privatnom poslu, a ulazi u znak Lav oko 6 jula. Za vas će to značiti studioznije angažovanje oko materijalne situacije s jedne strane i pojačanu želju za uživanjima, lepotom, zadovoljenjem svih čula s druge.

Posebno povoljni dani za vas biće oko 15. jula kada će Merkur biti u povoljnom aspektu s Jupiterom i Venerom. Otvaranje vrata pred kojima ste nešto čekali, javljanje novih poslovnih mogućnosti, ali nekima i željena trudnoća je tu. U danima oko 17. jula mogli biste osetiti jak priliv energije koja vas može podržati da napravite neku bitnu promenu i transformaciju u svom životu.

I vi i partner ćete želeti da bude po njegovom i da se borite za svoja prava. Ulaganje energije i svesnosti u to šta vam se događa i kako ste baš došli na to mesto može vas ojačati i više povezati. Zdravstveno se osećate dobro, mada možete imati s vremena na vreme loše raspoloženje zbog vremenskih prilika, ali mlađi Blizanci mogu imati hronične alergije.

RAK

Rakovima bi juli mesec mogao biti obeležen dobrim poslovnim mogućnostima. Venera ulazi u  12. polje zatvorenih prostora, intuicije, dalekih putovanja 5. jula, pa ćete postati kreativniji i okrenuti negovanju odnosa s pravim ljudima uz koje biste mogli da napredujete u karijeri. U danima oko 12. i 13. jula imaćete pojačan priliv energije i želje da dostignete određenu poziciju ili naklonosti kolega i u tome ćete uspeti.

U danima oko 18. jula sledi nagrada za sav uložen trud, mogli biste konačno da osetite čvrst temelj pod nogama u smislu statusa. U danima oko 22. jula biće prisutan nagon ka riziku, ka iznošenjem neke nove kreativno-inovativne ideje. Za neke ovo mogu biti i dani kada se može roditi ljubav s partnerom koji je veoma originalan, jedinstven, svoj i veoma šarmantan.

Kod nekih će se ovaj aspekt više odraziti kroz posao gde ćete raditi punom parom, danonoćno usredsređeni na poboljšanje ili rešavanje zaostalih problema. Samo nemojte donositi nagle odluke i rezove u bilo kom smislu, dakle tri puta merite pa tek onda secite. Zdravlje vam strada zbog posla, pa gledajte da se odmorite par dana, kako biste povratili energiju.

LAV

Lavovima prija sunce, toplo vreme, jer vole da započinju nešto novo, da zadaju sebi ciljeve i posmatraju kako korak po korak stižu do vrha. Sve do 23 jula Sunce će boraviti u Raku, zatim prelazi u vaše sazvežđe, aktivirajući potrebu da uvećavate znanje, da ga oblikujete, dodajete mu nešto svoje a onda nesebično poklanjate i širite, posebno jer će praviti i dobar aspekat sa Jupiteron.

U danima oko 6. jula pratiće vas osećaj stabilnosti i sigurnosti, pogled unazad na sve uspehe i sav trud koji je uložen da biste došli na mesto na kome ste sada; to ćete osetiti kao jak znak podrške da ste na pravom putu. Za one koje baš tim pogledom unazad uoče da je došlo vreme za promenu ona bi se mogla i desiti kako u vama tako u nekoj situaciji spolja jer će Sunce biti u nepovoljnom aspektu s Plutonom koji nas tera da napravimo rez, od nečeg se oprostimo i nastavimo.

U danima oko 19. jula Sunce će biti u bliskom aspektu s Uranom, te vi koji volite avanturu, skok u nepoznato i izazovno, koji volite neizvesnost ovoj je vaše vreme, vreme kada se mogu desiti upravo one situacije koje vas posle drže uzbuđenim dugo vremena. To može biti putovanje, usvajanje znanja koje ste dugo celim bićem priželjkivali da čujete i vidite, može biti rešavanje nekog pravnog spora, ali ponajviše ovo će biti jedna spiritualno optimistički pokretačka injekcija koja će vas gurnuti u polet kojim ćete sutra učiti druge.

Za sve one koji su u vezi, dani oko 12. i 13. jula donose burne i strasne odose, potrebu da se intenzivno predaju partneru, a od njega dobiju energičnost, eskpazivnost i požudu. Oni koji su usamljeni sada mogu upoznati energičnog i vitalnog partnera. Znajte, ovo je mesec kada se muškarci i žene privlače na seksualnom, ali i intelektualnom nivou. Zdravstveno možete imati problem sa bruhom, donjim stomakom ili nervnim završecima.

DEVICA

Vladar vašeg znaka Merkur 6. jula ulazi u znak Lava i vaše prirodno 12. polje, pa ćete biti okrenuti proširenju znanja u vezi psihologije, alternativnim lečenjima, uživanjima u egzotičnim putovanjima, umetnosti. Potreba da što više putujete, kako telom tako i duhom, da što više razgovarate s drugima o svojim pogledima na svet kao i spremnost da čujete više različitih gledišta.

U danima oko 15.jula Jupiter koji će praviti veoma povoljne aspekte s Merkurom, pa se nadate da će većini vas ovaj aspekt doneti lep finansijski dobitak, nekome rešavanje stambenog pitanja, nekome polaganje teškog ispita s lakoćom. Svakako dani koji mogu doneti veoma povoljnu a veoma bitnu mogućnost za napredovanje.

Energija će biti okrenuta ka porodici, jer biste se tu mogli osećati nesigurno i kao da vam je neko izmakao tlo pod nogama. Gledajte da što manje reagujete “na prvu loptu”, da budete pažljivi kakve majstore unajmljujete, da ne biste morali da plaćate ponovo nove radove. Posebno obratite pažnju na zdravlje jer možete biti anksiozni kada nije po vašem.

VAGA

Svaki put kada Sunce uđe u znak Rak ulazi i u vaše prirodno 10. polje statusa, obasjava vaše saradnike, poslovne partnere i vaš odnos i taj period vama prija jer saradnički odnosi su vaši najjači pokretači. U danima oko 6. jula moćićete da se oslonite na partnera, da osetite punu podršku i snagu zajednice, a oni koji su sami ovih dana mogli bi sresti partnera koji je veoma ambiciozan, uporan, dosledan i energičan. U danima oko 10. jula Sunce i Mars udruženi mogu doneti burne i iznenadne konflikte, s jedne strane, ali i potrebu da partnera iznenadite na neki posaban način s druge. Usamljeni ponovo dobijaju priliku za novo poznanstvo i to neočekivano i nenadano.

Venera 5. jula ulazi u Blizance, pa ćete pomalo postati nalik svojim prijateljima. Makar na par nedelja osetićete jak priliv energije, odlučnosti i poriv da se predate celim bićem cilju i preskakanju prepreka. U danima od 12. do 18. jula ogroman priliv optimizma i entuzijazma pomoćiće vam da rešite neki problem koji imate već dugo ili da se popnete na onaj vrh o kome dugo maštate. Zdravstveno ćete morati da se okrenete vežbama, zdravoj ishrani, mada Vage vole da spavaju i provode vreme meditirajući.

ŠKORPIJA

Mars i Pluton, vladar vašeg znaka je u Raku i Jarcu i vašem trećem i devetom polju. Sam boravak ove planete naglašava finasije, komunikacije u inostranstvu, tako da ste se dosta usredsredili na poboljšanje materijalne strane.

Maksmalno ste posvećeni jednom poslu, ali sasvim je moguće da imate i par dodatnih, koji vas od 17. jula mogu posebno iscrpljivati. Zbog umora ili brzopletosti, greške će biti moguće, i to greške koje bi vas baš po novčaniku mogle koštati. Usporite malo, zastanite, ovo će biti idealan period za analizu urađenog i popravljanje svih napravljenih grešaka, a ne za energično hrljenje ka novim postignućima.

Sunce u polju inostranstva gde će se pridružiti i Mars, što će doneti uspeh u poslovnom smislu, ali i uživanje u radu i saradnji s kolegama. Posebno povoljni dani bi mogli biti oko 6. jula kada biste mogli privesti kraju neki projekat u koji ste uložili puno truda i rada ili započinjanje nečega što bi trebalo da ima dalekosežne posledice. U danima oko 10. jula očekujte preokret i otvaranje novih povoljnih mogućnosti. Nekima je izvesna veoma lepa poslovna saradnja, a nekima ljubav. Nova ljubav, burna i strasna, puna mladalačkog poleta i one zaljubljenosti kad želimo potpuno da se predamo i dobijamo istom merom. Dani kada hrabri prave prve korake i uglavnom poentraju. Zdravlje vam je dobro imate jak imunitet a branite se zdravom vodom, vitaminima i dobrim raspoloženjem.

STRELAC

Mars, planeta akcije, rada i ekspanzije u vašem je 8. polju daće intenzivni priliv energije i želje za samoostvarenjem. Naboj ove eneregije će potrajati ali će 17. jula Mars biti u konjunkciji sa tačkom Fortune, što za vas može značiti da je došlo vreme da se neke ranije odluke preispitaju, urađeni poslovi ponovo pregledaju, ciljevi reorganizuju.

Ovo je slika jedne energije koja traži promene pa ćete se i vi tako osećati s jakim nagonom da idete napred i osećajem da vas nešto gura za napredak i nastavak. Ne silite se i ne ubrzavajte, već se usredsredite na trenutak i kako u njemu da date svoj maksimum. Povoljni aspekti sa Venerom i vašim vladarom Jupiterom, donose lepa ljubavna dešavanja, nekome nova poznanstva, a nekima jedan lep vetar pojačanih strasti i želje za partnerom.

Vi ćete aktivirati vaš sportski i takmičarski duh i potrebu da uživate svim čulima i osetite veliko zadovoljstvo u umetnčkim i kulturnim dešavanjima. Potreba za zabavom i kreativnim igrama će vam sigurno ulepšati početak meseca. Ako ste imali problem sa kukovima vreme da posetite specijalistu, mada ste skloni i urinarnim infekcijama.

JARAC

Poslovno Jarčevi su imali period stagnacije ili nekog mirnijeg perioda koji im nije baš prijao. Sam početak meseca i stelijum u opozitnom Raku daće akciju na pokretanje samostalnog posla ali sa partnerom. Da li će to biti supružnik ili rođak, kako god neko mora da bude jer saradnja kuću gradi.

Osećaj stabilnosti i sigurnosti naročito kada je dom i porodica u pitanju jeste prisutan: neko bi mogao rešiti stambeno pitanje a neko doživeti lepu podršku svojih korena. Venera u opoziciji  Saturna oko 24. jula će dati jedan uvid u partnerstvo, prihvatanja mana partnera ali i svih kvaliteta koje partner nosi sa sobom i u sebi.

Onima koji su usamljeni evo ozbiljnog i zrelog partnera koji je spreman na ljubav i sva što ona sa sobom nosi. Krajem meseca Sunce ulazi u znak Lav a to znači da ćete osetiti intenzivnu potrebu da se malo opustite i prepustite zadovoljstvima koje donosi društvo, zabava, igra i sva ona čulna zadovoljstva na koje često zaboravljate, a koja su tu na dohvat ruke. Zdravlje vam je važno. Često ste hipohondrik koji umišlja bolesti pa ih kasnije i izazovete. Proverite krvnu sliku a ako imate potrebu za psihološko savetovalište možete i to da iskoristite kako bi sebi pomogli.

VODOLIJA

Venera je i dalje u 4. polju pa donosi stalnu brigu za ukućane, čim pređe u Blizance oko 5 jula, posebno ćete uživati u razgovorima, druženju, čitanju i učenju pa su nova poznanstva na pomolu.

Mogli biste doživeti da neka od vaših ideja ili životnih filozofija bude prihvaćena i spremna da ugleda svetlost dana, možda i u pisanoj formi, a takođe u ovim danima je izvesno iznenadno putovanje ili neočekivani susret s nekim ko bi mogao da vam veoma pomogne u radu ili da postane vaš partner.

Posebno zanimljiva ljubavna dešavanja moguća su oko 12. i 13. jula, kada na ulici, u prevozu, na putovanju možete upoznati partnera s kojim biste mogli da razmenjujete ideje i stavove, ali i oko 22. Jula kada možete da se iznenada zaljubite.

Stižu avanture, slobodne ljubavi, bez uvođenja razuma u odnose, nekima lude noći, nekima neobični startovi, a nekima i avanture koje će pamtiti do kraja života.

Merkur 6. jula ulazi u Lava i vaše prirodno 7. polje braka, porodice te je ovo potreba da što više vremena provedete s njima, da imate što bolju i lepšu komunikaciju. Sam boravak u Lavu naglašava potrebu da se baš tu uživa i u onom hedonističkom smislu, da se promisli o finasijama i napravi plan kako da se materijalna situacija poboljša. Krajem meseca će biti važno za pokretanje posla sa inostranstvom ili premeštaj u drugu firmu. Zdravstveno ste se namučili oko jednog člana porodice pa vam je potrebna relaksacija od stresa.

RIBE

Početak meseca jula daje da preduzimate akcije ne bi li osigurali i postigli sve isplanirane dugoročne ciljeve.

Potpuna angažovanost u radu prisutna je, kao i moguća frustracija ako sve ne ide po planu ili nije dovoljno stimulativno i zanimljivo. Upravo od 6. Jula Merkur ulazi u vaše šesto polje posla u znak Lava. Ovo je idealno vreme da se malo reorganizujete, preispitate svoje planove i ciljeve na neki način zastanete da bi napravili pravi i siguran korak unapred.

Venera će tokom jula biti ceo mesec u Blizancima u vašem 4 polju i u vama će probuditi potrebu da se intenzivnije pozabavite kako materijalnom stranom tako i spremnošću da se upustite u neke nove pohode i izazove u nekom privatnom poslu. Priliv novca na koji čekate duže vreme je moguć već oko 6. jula, dok oko 22. jula je moguć iznenadni dobitak.

U emotivnom smislu 12. i 13. jul mogu biti veoma uzbudljivi dani za sve one koji priželjkuju jedan strasni, intenzivni i energični odnos. Sunce u Raku sa Marsom daće osobu uniformisanog tipa ili nekog ko želi da dominira nad vama. Bićete spremni da se upustite čak u avanturu koja može biti i tajna veza. Zdravstveno obratite pažnju na kožu, kosu, nokte. Nedostatak vitamina može biti veoma poguban za vaš imunitet tokom ovog perioda.

 

Izvor: Krstarica.com