Share
Šta se dešava kad smo bez seksa? Posledice mogu biti ozbiljne!

Šta se dešava kad smo bez seksa? Posledice mogu biti ozbiljne!

Apstinencija nije dobra za vaše telo i um.

Ako prolazite kroz period seksualne apstinencije, dobro se pripazite! Vaginu će vam opkoliti paučina i niko neće uspeti da dopre do vaše intimne regije bez makaza i čuvenog „praška“.

Šalu na stranu, postoje fizičke posledice nedostatka seksa i većina je negativna, jer prosto nedostaju zdravstvene koristi koje seks obično donosi. Što i jeste bez veze, ali to ne znači da ćete se zalepiti, da će vam izrasti novi himen, da ćete biti nesposobni da se približite polnom organu druge osobe ili čak da umrete od seksualne frustracije.

Sledi sedam stvari koje se mogu dogoditi vašem telu posle nekog vremena bez seksualnih odnosa. Većina nije dobra, ali vas neće ubiti. Sve je u redu, smirite se.

Ne, neće se suziti

Apstinencija neće učiniti vašu vaginu užom. To je urbani mit. Osećaj uže vagine ne zavisi od broja partnera, a ni privremena pauza od seksa vas neće opet učiniti nevinom. Međutim, tkivo vagine može da izgubi naviku da se opušta kao odgovor na uzbuđenje i umetanje, pa je potrebno podučiti ga ponovo prilikom narednog seksualnog odnosa. Ne brinite, setiće se samo. Nuspojava koja se odnosi na starije žene je lubrikacija, kao i stanjivanje zidova vagine. Do ovih pojava dolazi usled nedostatka hormona estrogena.

Erektilna disfunkcija

Ovo je interesantno otkriće, ali ne i za dečka koji neko vreme nije imao seks. Izgleda da apstinencija povećava verovatnoću erektilne disfunkcije kod muškaraca. Studije o tome se uglavnom fokusiraju na starije ljude, ali su svi ujedinjeni u zaključku da redovna seksualna aktivnost pozitivno utiče na erekciju. Takođe, istraživanja kažu da redovna ejakulacija može pomoći čoveku da izbegne rak prostate. No, dobro, muškarci to mogu i bez žena.

Ranjivi imuni sistem

Izgleda da seksualna aktivnost pozitivno utiče na imunitet. Nažalost, ako ne budete redovno zauzeti u krevetu, bićete više skloni bolestima i infekcijama koje bi vaš imuni sistem inače blokirao.

Slabiji libido

Što češće imate odnose, to više želite seks. Ukoliko duže vreme ne uživate u seksu, vaša seksualna želja će vremenom postati manja. Ako niste samovoljno odlučili da apstinirate, možete da održite „motor” redovnom masturbacijom.

Nervoza

Seks je lek za stres. Hormoni koji se oslobađaju tokom seksa pomažu telu da se oporavi od stresa. Nedostatak seksa dovodi do toga da se teže nosimo sa stresnim situacijama. Studije su pokazale da ljudi koji redovno upražnjavaju seks imaju niži krvni pritisak kada su pod stresom.

Teže se uzbudite

Kada duži vremenski period apstiniraju, muškarcima je teže da se uzbude i da održe erekciju. Kod žena se slično dešava – posle određenog vremena bez seksa im je teže da se uzbude, a moguće je i da vagina postane suva.

Zaglupljujete se

Bake znaju da kažu da nas apstinencija čini inteligentnijim. Istina je suprotna. Naučnici su dokazali da nedostatak seksa ne čini da mozak raste. Samo zato što ste postali produktivniji i uspeli da rešite celu ukrštenicu ne znači da se vaš mozak popravlja, već da vam je dosadno.

 

Izvor: Alo.rs