Share
Niš: Pritvor osumnjičenom za obljubu sestričine

Niš: Pritvor osumnjičenom za obljubu sestričine

Viši sud u Nišu odredio pritvor do 30 dana Branislavu Z. (21) iz Malošišta koji je uhapšen zbog sumnje da je više puta obljubio jedanaestogodišnju sestričinu

Viši sud u Nišu; Foto: Mediapress.rs

Niš – Na predlog Višeg javnog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je pritvor do 30 dana Branislavu Z. (21) iz Malošišta u okolini Doljevca. On je osumnjičen da je u periodu od 1. jula 2016. godine do 3. jula 2017. godine više puta obljubio A.A. (11), ćerku polusestre Ružice A. (32).

– Pritvor osumnjičenom B.Z. određen je iz dva razloga, kaže portparol Višeg suda u Nišu Iva Popović. – Prvi je opasnost da osumnjičeni utiče na svedoke. Takođe, zaprećena kazna za krivično delo koje se stavlja na teret osumnjičenom je preko 10 godina zatvora, a način i posledice izvršenja krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti, koje je takvog intenziteta da može da ugrozi nesmetano i pravedno vođenje postupka.

Bratislav je osumnjičen da je počinio krivično delo obljuba nad detetom u produženom trajanju. Slučaj je policiji prijavila majka devojčice Ružica A. kada je posumnjala da se nešto čudno dešava između njene maloletne ćerke i njenog polubrata po majci. Lekari su utvrdili da je devojčica razdevičena.

Devojčica je ispričala istažnim organima da je dobrovoljno pristajala na seksualne odnose, ali da nije znala šta joj ujak radi i šta je seks. Maloletna devojčica je zbrinuta u hraniteljsku porodicu, a ujak Branisav je uhapšen u romskoj mahali ”Zbirište” u Malošištu.

Kuća u kojoj je živela devojčica; Foto: M. Petković

GODINU DANA IŽIVLjAVANjA NAD DETETOM

– Z.B. je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Nišu zbog obljube nad detetom u produženom trajanju, kaže Vladimir Stanojević portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu. – On je osumnjičen da je obljubio maloletnu A.A. i pored saznanja da je u pitanju dete. U periodu od 1.7.2016. do 3.7. 2017. godine Z.B. je više puta imao seksualni odnos sa A.A.

 

Izvor: Novosti.rs