Share
Članovi kriminalne grupe i dileri iz Niša uhapšeni u nastavku ‘Aresa’

Članovi kriminalne grupe i dileri iz Niša uhapšeni u nastavku ‘Aresa’

Petorica Nišlija osumnjičenih da su deo organizovane kriminalne grupe koja je vrbovala i slala mlade osobe u Švajcarsku da prodaju heroin, uhapšeni su u nastavku policijske operacije “Ares”, saopštili su u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Pored njih, dodaju, uhapšena su još dva mladića zbog sumnje da su proizvodili i prodavali drogu i četvorica njih zbog nasilničkog ponašanja.

U akciji uhapšeni članovi međunarodne kriminalne grupe; Foto: Mediapress.rs

N. D. (39), navodi se u Ministarstvu, sumnjiči se da je organizator kriminalne grupe koja je prodavala drogu iz Turske, preko Bugarske i Rumunije, u Švajcarsku i pored njega, dodaju u policiji, uhapšeni su i M. Š. (44), D. A. (46), M. D. (34) i V. M. (42).

Postoje osnovi sumnje da su N.D. i M.Š. pronalazili mlađe osobe, koje nemaju krivični dosije i upućivali ih u Švajcarsku, kako bi tamo prodavali narkotike, a sama kupoprodaja droge ugovarala se i organizovala u Nišu. Prilikom pretresa stanova osumnjičenih, policija je kod M.Š. pronašla spisak sa podacima 35 kupaca opojne droge i šest mobilnih telefona, koji su kako se sumnja korišćeni za ugovaranje kupoprodaje, a ukupno je pronađeno i oduzeto 15 telefona i 30 SIM kartica – saopštili su u Ministarstvu.

Podsetimo, novinari Južnih vesti su već pisali o slanju i odlasku mladića iz Niša u Švajcarsku kako bi prodavali heroin.

Uhapšeni i osumnjičeni za prodaju droge

I. C. (24) uhapšen je zbog sumnje da je prodavao kokain, dok je D. O. (21) uhapšen kod naplatne rampe Nais, jer je kod sebe imao 30 kg marihuane u gepeku svojih kola.

marihuanaU gepeku sa 30 kg marihuane; foto: MUP

Policija je marihuanu, upakovanu u 60 paketa, otkrila u torbi u prtljažniku „opel astre“, kod naplatne rampe Nais. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati – kazali su u Ministarstvu.

Oni će nakon toga, kažu u Ministarstvu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

I učesnici tuče iza rešetaka

Foto: M.P. / Novosti.rs

Četvorica učesnika tuče, u kojoj je jedna osoba i ranjena vatrenim oružjem, takođe su uhapšene u nastavku akcije “Ares”, kazali su u Ministarstvu.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nasilničko ponašanje uhapšeni su B.Š, U.Š, E.Š i T.I – saopštili su iz Ministarstva.

Osumnjičeni će, navode oni, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu. U saopštenju se ne navodi gde se dogodila tuča, ali pretpostavlja se da je reč o nedavnom incidentu na Stočnom trgu.

Podsetimo, u policijskoj akciji “Ares”, sprovedenoj u 27 gradova u Srbiji, uhapšen je i veliki broj mlađih dilera drogom, razbojnika i reketeša iz Niša.

 

Izvor: Juznevesti.com