Share
Trikovi za savršen selfi

Trikovi za savršen selfi

Put do sjajnog selfija nije težak, dovoljno je da povedete računa o tri aspekta

Čini vam se da ni na jednoj fotografiji ne izgledate dobro dok se vaši virtuelni prijatelji hvale savršenim selfijima? Ne brinite, put do sjajnog selfija nije težak, dovoljno je da povedete računa o tri aspekta. To su, prema rečima profesionalaca, osvetljenje, ugao i filteri.

Osvetljenje

Stručnjaci se slažu da je najbolje osvetljenje fluorescentna lampa u obliku prstena koju inače koriste profesionalci prilikom fotografisanja slavnih, ali pošto se može naći i za manje od sto evra, obožavaju je i ljubitelji selfija. Ako nemate lampu, vodite računa o svetlu jer kad je loše, može “ubiti” i najbolju šminku.

Ugao

Nekom je bolji levi, nekom desni poluprofil, a na vama je da pronađete ugao iz kog izgledate najbolje. Da biste to postigli, budite spremni na sate eksperimentisanja, ali isplatiće se. Generalno pravilo je da brada ide malo napred kako se ne bi video podvaljak. Kad prave selfi u ogledalu, iskusne dame spuste kameru kako bi im struk delovao tanji. Torba ispred stomaka odlična je ako se osećate naduveno, sedenje sa nakoso prekrštenim nogama uvek je pun pogodak. Ruka na kuku učiniće da izgledate vitkije, isto ćete postići i ako se ispravite i grudi isprsite, ali slikajte se iskosa.

Filteri

U moru aplikacija za uređivanje fotografija pronađite onu koja vam najviše odgovara. Koju god da izaberete, pravilo je isto – ne preterujte sa filterima.

Izvor: Novosti.rs