Share
Ovo morate da znate: Sve ono što čini dobar seks

Ovo morate da znate: Sve ono što čini dobar seks

Prijatelji su vam sigurno dali mnogo saveta za dobar seks, a neke ste sigurno videli i na internetu. Ali većinu njih možete da zaboravite. Prema seksualnom terapeutu, doktorki Tami Nelson, ovo su ključne stvari za zaista fantastičan seks.

1) DOBAR SEKS JE PLANIRAN

Parovi uglavnom misle da je spontani seks najbolji. To nije tačno. Kada ste počeli da izlazite sa dečkom, sigurno ste se detaljno sređivali ako biste pomislili da će doći do seksa. Tako ste iskusili „seksualno iščekivanje“. A ženama je potrebno da se uzbude pre nego što osete želju za seksom. Seksualno iščekivanje je savršeno zagrevanje. A spontani možete da budete koliko god želite samo ako ste osnovno isplanirali.

2) DOBAR SEKS JE ČEST

Iako ste mnogo puta čuli da nije važno koliko često vodite ljubav, to nije tačno. Naročito kada se radi o muškarcima. Ako žena ne želi seks sa vama, to znači ili da nije uzbuđena ili da je ljuta na vas. Morate je uzbuditi da bi ona dobila želju. Treba da vodite ljubav što češće, čak i kad vam deluje da vam nije do toga. Ne mora to da bude vrhunski seks, ali će uspostaviti osećaj bliskosti.

3) DOBAR SEKS JE AKTIVAN

– Ja sam terapetut. Za život zarađujem učeći ljude kako da komuniciraju. Komunikacija je važna, to je tačno, ali ponekad nisu potrebne reči – kaže doktorka Nelson.

Seks se neće popraviti odmah kad kažete partneru šta želite u krevetu. Ne očekujte ni da vam čita misli, jer ne može. Postoji drugi način da partneru stavite do znanja šta želite u krevetu. Jednostavno počnite da ga usmeravate u toku seksa ili počnite da mu radite ono što želite. Ako se protivi, prestanite i recite da vam je samo palo na pamet da probate.

4) DOBAR SEKS JE OPUŠTEN

Neki ljudi misle da dobar seks znači da jedan partner baci drugog na krevet, pa da tamo promene 16 poza i slično. Ali seks ne mora da bude takav. Najbitnije je da budete opušteni tokom seksa, da uživate u svakom trenutku i u svakoj pozi.

5) DOBAR SEKS JE PRIVATNA STVAR

Mnogi bi dobar seks okarakterisali rečenicom „to je onaj trenutak kad oboje doživite orgazam u istom trenutku gledajući jedno drugo u oči, raspamaćeni od užitka“. I to je tačno, ali ne mora svaki seks da bude takav da bi bio dobar.

Budite sebični – zavedite i opčinite partnera do te mere da se on usredsredi samo na vaš užitak. Sledeći put se vi usredsredite na njegov. Radite sve što vam padne na pamet – u sebi razvijajte svoju seksualnost, jer je ona samo vaša, privatna stvar.

 

 

Autor: V.T.