Share
Pivo, bavarske kobasice i muzika na ‘Festivalu zanatskog piva’ u niškoj Banovini

Pivo, bavarske kobasice i muzika na ‘Festivalu zanatskog piva’ u niškoj Banovini

Ljubitelji piva, moći će da uživaju u kvalitetnim vrstama ovog pića, na festivalu koji će se održati 8. i 9. septembra u dvorištu Banovine. Ovo je drugi festival takozvanih craft piva koji se održava u Nišu, a po rečima organizatora, želja im je da promovišu zanatsko pivo malih srpskih pivara.

11 pivara na festivalu u Nišu

Na festivalu će svoja piva predstaviti 11 pivara, a pored ovoga, kažu organizatori, posetioci će moći da uživaju i u dobrom muzičkom programu, ali i u dobroj hrani.

Bitno je da se zna da su to piva punih ukusa i aroma, daleko kvalitetnija od industrijskih piva, a pored piva biće i bavarskih kobasica, burgera i krilaca – kažu organizatori.

Prvog dana festivala posetioce će zabavljati niški muzičar Najda, mladi niški sastav “The Irish Clovers” i DJ Ljudski Maksimum, javlju iz organizacije, dok će drugog dana nastupiti niški sastav “Penthouse band”, bluz sastav “Slide ride” i DJ Loptca.

Muzički program festivala počinje u 16 sati i traje do 1 sat iza ponoći – kažu organizatori.

Posetioci će moći da probaju piva malih srpskih proizvođača. Na festivalu će svoja piva, po najavama organizatora, predstviti pivare Crow, Dilemma, Dorćol pivara, Južni Vepar, Kabinet, Kors, Razbeerbriga, The Black Turtle, Tron i pab Ministarstvo Beer Bar.

Ulaznice se kupuju na ulazu u Banovinu, a cena ulaznice za jedno veče festivala je 150 dinara.

Organizator festivala je Ministarstvo beer bar.

 

Autor: B.A.

Izvor: Juznevesti.com