Share
Crtež otkriva ličnost

Crtež otkriva ličnost

Psiholozi tvrde da naizgled bezvezne žvrljotine imaju skrivena značenja i da mogu da otkriju neke zanimljivosti o vašoj ličnosti. Crtanje simetričnih oblika znak je da volite red, detaljno planiranje i kalkulisanje

Često vam se dešava da, dok telefonirate, po papiru na radnom stolu iscrtavate figure ljudi, geometrijska tela, životinje, srca, zvezde…. Psiholozi tvrde da te naizgled bezvezne žvrljotine imaju skrivena značenja i da mogu da otkriju neke zanimljivosti o vašoj ličnosti.

-Ljudske figure, nalik Čiča Gliši, upućuju na osećaj bespomoćnosti ili želju da pobegnete od određenih odgovornosti. Detaljniji crteži ukazuju na emocionalnu nestabilnost i želju da se udaljite od drugih.

-Kvadrati, rombovi i druge četvrtaste geometrijske forme otkrivaju doslednu i upornu osobu čvrstih uverenja i ciljeva koja ne skriva svoje mišljenje od drugih, ali je istovremeno vrlo obazriva i oprezna.

-Krugovi kao i okrugli objekti i predmeti, spojeni ili nacrtani jedan do drugog, znak su da želite da se povežete s drugima i da radite s njima. Moguće je da se osećate usamljeno i da ne dobijate dovoljno pažnje od drugih.

-Životinje. Crteži tigra ili vuka skrivaju potisnutu agresiju, zeca ili veverice žudnju za pažnjom i zaštitom, dok slika lava govori o samosvesnoj osobi. Ako stalno crtate jednu istu životinju, znači da se upoređujete s njom i da sebi pripisujete osobine njenog ponašanja.

-Spirale, okrugli oblici i zaobljene linije. Problemi drugih ljudi nisu vam važni i ne zanimaju vas, jer možda prolazite kroz emocionalnu krizu i pokušavate da se uhvatite ukoštac sa sopstvenim problemima.

-Strelice. Smer u kojem ih crtate ukazuje na smer u kojem ide vaš život, ako su okrenute nagore znači da ste usredsređeni na druge ljude, a nadole da ste fokusirani na sebe. Strelica ulevo otkriva osobu zagledanu u prošlost, a udesno onu koja gleda u budućnost.

-Zvezde. Želite da budete u centru pažnje i važno vam je da vas svi primete. Međutim, zvezde s mnogo različitih vrhova, mogu biti znak da vas muči veliki osećaj tuge.

-Cveće, sunce, oblaci. Optimista ste, vedre naravi i zadovoljni svojim životom.

-Krstovi. Moguće je da prema nekome ko vam je blizak imate osećaj krivice ili vas muči problem za koji se smatrate odgovornim.

-Male kuće ili kutije. Crtanje simetričnih oblika znak je da volite red, detaljno planiranje i kalkulisanje. Tačno znate šta želite u životu i uvek branite svoje stavove.

-Šahovska ploča. Ili ste zapeli u nekom za vas neprijatnom okruženju ili skrivate neke lične probleme s kojima se ne možete suočiti.

-Oblici nalik saću. Težite miru i harmoniji i ozbiljno razmišljate o osnivanju porodice.

 

Izvor: Novimagazin.rs