Share
Ovo je presudni faktor za ženski orgazam

Ovo je presudni faktor za ženski orgazam

Koliko god to nekima neverovatno zvučalo, oko 10% žena koje upražnjavaju seks nikada nije, ni sa partnerom ni za vreme masturbacije, doživelo orgazam!

Da bi žena doživela orgazam, veoma je bitno da zna kako da uspostavi ravnotežu između opuštajućih i napetih trenutaka tokom seksualnog odnosa.

Ovde se postavlja još jedno bitno pitanje: kako žena može istovremeno biti i opuštena i napeta tokom seksualnog odnosa?

Vrsta napetosti koja podstiče i doprinosi orgazmu (miotonija) zapravo je kontrakcija pojedinih mišića. Kod mnogih žena vlada pogrešno mišljenje da je sve što je potrebno kako bi došlo do orgazma leći u krevet (ili zanimljivije mesto, po izboru) i ne raditi ništa, jer su čule da je prilikom seksualnog odnosa najbitnije biti opušten. Međutim, nije tako.

Upravo je pomenuta mišićna napetost često neophodna kako bi uopšte došlo do orgazma. Na osnovu toga, žene mogu shvatiti kako je za prvi orgazam izuzetno bitno da, za vreme seksualnog odnosa, u što većoj meri dođe do kontrakcije nožnih, abdomenalnih i butnih mišića. Izuzetno mali broj žena ne oseti nikakvu telesnu napetost u trenucima koji prethode orgazmu.

Ono što je veoma važno: od presudnog značaja za orgazam jeste kontrahovanje mišića u donjem delu materice. Baš ti mišići, koji se obično svesno kontrahuju pri mokrenju kako bi se zaustavio priliv urina, nesvesno se kontrahuju i prilikom orgazma. Mnoge žene svesno kontrahuju ove mišiće tokom svog seksualnog odnosa, kako bi doprinele intenzitetu orgazma.

Kontrahovanje ovih i brojnih drugih mišića učestvuje u procesu sprovođenja što veće količine krvi u već pomenutu oblast, što doprinosi povećanju intenziteta samog orgazma u ogromnoj meri. Na osnovu toga se zaključuje da žena treba aktivno da učestvuje u seksualnom odnosu.

Ali gde je u svemu ovome uloga opuštanja i gde se nalaze centri opuštanja?

Odgovor je – u mozgu. Kada se kaže da je bitno opustiti se, misli se na to da žena tokom odnosa ne treba da brine o drugim stvarima, da preispituje sebe, razmišlja unapred o seksualnom činu, o orgazmu do kog tek treba da dođe i sl.

Najbitnije je da se žena usredsredi na uživanje i stimulanse koje prima tokom ljubavnog odnosa; a kao dodatna pomoć mogu se upotrebiti i verbalni stimulansi.

Dakle, iako na prvi pogled napetost i opuštanje mogu izgledati kontradiktorno, kada se sprovedu u delo, mogu u neverovatnoj meri doprineti dostizanju željenog cilja – orgazma.

 

Izvor: Krstarica.com