Share
Jelena Tomašević proteklog vikenda obojila Niš u roze

Jelena Tomašević proteklog vikenda obojila Niš u roze

Povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, kompanija Avon je 14. oktobra poklonila građanima Niša koncert Jelene Tomašević pod nazivom „Niš je roze“. Zajedno sa brojnom publikom koja se okupila na Letnjoj pozornici Niške tvrđave, simbolično obučena u roze, poznata pevačica poslala je poruku podrške ženama i njihovim porodicama koje se bore sa najčešćim malignim tumorom kod žena u Srbiji.

Jelena Tomašević sa novosadskim “Big bendom“ na koncertu povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke u organizaciji kompanije “Avon

“Oktobar je mesec u kome svi zajedno treba da se potrudimo da skrenemo pažnju na značaj redovnih pregleda, jer je rak dojke izlečiv u čak 90% slučajeva ukoliko se otkrije na vreme. Zato mi je veliko zadovoljstvo što sam ove godine mogla da budem deo ove ohrabrujuće priče zahvaljujući kompaniji Avon, ali i uz pomoć divne publike koja je doprinela tome da pokažemo ženama koje se suočavaju sa ovom bolešću da nisu same. Zajedno smo zaista obojili Niš u roze!“ – izjavila je Jelena Tomašević nakon koncerta.

“U Srbiji smo pokrenuli Avon Akciju za borbu protiv raka dojke još 2004. godine, i u okviru nje kontinuirano prikupljamo sredstva prodajom proizvoda sa ružičastom vrpcom, od kojih je celokupan bruto profit namenjen donacijama. Sve naše humanitarne aktivnosti predvode Avon Dame i Gospoda, zahvaljujući kojima je upravo grad Niš, u kojem su ove godine postignuti najbolji rezultati, sasvim zasluženo bio domaćin ovog divnog koncerta.” – rekla je Elizabet Korobčenko, direktorka kompanije Avon za Srbiju, Crnu Goru, Bugarsku, Albaniju i Makedoniju.

Ove godine donacija je upućena Centru za radiologiju Kliničkog centra Niš, gde je omogućeno obnavljanje PACS sistema koji pruža mogućnost arhiviranja i analize zdravstvenih podataka hiljada žena iz ovog grada i okoline. Posetioci koncerta su poručivanjem proizvoda sa ružičastom vrpcom na licu mesta doprineli prikupljanju sredstava za sledeću donaciju, koja će biti usmerena nabavci opreme za biopsiju koja je neophodna kliničko bolničkom centru „Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu.

Avon Akcija za borbu protiv raka dojke

Avon Akcija za borbu protiv raka dojke postavila je Avon u prve redove borbe protiv raka dojke. Avon je danas vodeća korporacija koja globalno podržava ovo pitanje. Od kada je Avon pokrenuo Akciju 1992. godine, Avonovi programi za borbu protiv raka dojke u preko 50 zemalja su obezbedili više od 800 miliona dolara za sprovođenje istraživanja i unapređenje pristupa kvalitetnoj nezi za sve, bez obzira na platežnu sposobnost pacijenta. Avon dodeljuje sredstva različitim korisnicima, od vodećih centara za rak dojke do grassroots programa za očuvanje zdravlja dojki kako bi podržao istraživanja u ovoj oblasti i pristup nezi. Akcija je omogućila da više od 18 miliona žena širom sveta dobije besplatne mamograme i preglede dojki, obrazovao preko 145 miliona žena o raku dojke i finansirao perspektivna istraživanja o uzrocima nastajanja raka dojke i načinima prevencije. Avon prikuplja sredstva za finansiranje Akcije prodajom proizvoda obeleženih „roze trakom“ i organizovanjem događaja za prikupljanje sredstava u preko 50 zemalja godišnje, uključujući i seriju AVON 39 Šetnji za iskorenjivanje raka dojke u Americi i događaja u okviruAvonove šetnje oko sveta za borbu protiv raka dojke.

Avon Akcija za borbu protiv raka dojke u Srbiji

Avon akcija za borbu protiv raka dojke u Srbiji pokrenuta je 2004. i od tada do danas, Avon Srbija je prikupila i donirala više od pola miliona dolara (500.000$) da obezbedi najsavremeniju opremu za ranu dijagnostiku kao i da  podrži programe koji podižu svest i pružaju neophodnu obuku ženama u borbi protiv ove bolesti. Avon sredstva prikuplja prodajom posebnih proizvoda sa ružičastom vrpcom, čiji je sav prihod namenjen podršci programa za borbu protiv raka dojke. avon.rs/crusade/

 

Autor: Media Press