Share
SBB Fondacija nastavlja ekološku akciju ‘Ne prljaj. Nemaš izgovor!’ u Nišu

SBB Fondacija nastavlja ekološku akciju ‘Ne prljaj. Nemaš izgovor!’ u Nišu

SBB Fondacija i grad Niš, otvaraju dečji park i organizuju ekološku akciju čišćenja u subotu 21. oktobra od 10 sati na Keju Kola srpskih sestara broj 13, koja će se u okviru kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“, održati sa ciljem da građanima ukaže na odgovorno ponašanje prema životnoj sredini.

Kej Kola srpskih sestara u Nišu

Osmišljena sa ciljem da poveća ekološku svest građana, društveno odgovorna kampanja „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ koju su 2016. godine pokrenuli SBB, SBB Fondacija i Total TV realizuje se i ove godine, obogaćena novim aktivnostima i podrškom ljudi koji prepoznaju važnost očuvanja životne sredine. Do sada je u okviru kampanje očišćen veliki broj javnih površina u preko 30 gradova, postavljeno je 17 igrališta u 17 gradova Srbije, 10.000 dece videlo je predstavu „Ko to tamo prlja?“, dok je oko 30 javnih ličnosti prepoznalo značaj kampanje i dalo podršku kroz motivacione video poruke koje pozivaju na odgovornost.

Nakon brojnih gradova širom Srbije, tim SBB Fondacije stiže i u Niš, gde će tokom vikenda 21. i 22. oktobra, uz podršku Grada i učenika osnovne škole „Čegar“, na radost najmlađih Nišlija svečano otvoriti dečje igralište i očistiti više lokacija na teritoriji grada.

Ovom prilikom prisutnima će se obratiti, ali pre svega i učestvovati u samoj akciji:

  • Saša Stojković, direktor poslovne jednice SBB-a u Nišu
  • Nebojša Kocić, predsednik Opštine Medijana iz Niša

Dođite da nastavimo putovanje koje je počelo prošle godine i zajedno doprinesemo širenju svesti o značaju odgovornog ponašanja prema životnoj sredini! Podržite nas svojim prisustvom u akciji za lepši grad i čistiju životnu sredinu! – poručuju organizatori akcije.

 

Autor: Media Press