Share
Novo igralište i ekološka akcija čišćenja za građane Niša

Novo igralište i ekološka akcija čišćenja za građane Niša

Društveno odgovorna kampanja „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ koju su 2016. godine pokrenuli kompanija SBB, SBB Fondacija i Total TV sa idejom da povećaju ekološku svest građana, realizuje se i ove godine obogaćena podrškom ljudi koji prepoznaju važnost očuvanja životne sredine i nastoje da grad i državu učine zdravijim i lepšim mestom za život. Tokom vikenda, 21. i 22. oktobra, eko tim SBB Fondacije posetio je Niš povodom akcije ekološkog čišćenja i otvaranja dečjeg igrališta.

Park za decu i čišćenje leve strane Nišave sprovedeno je uz podršku Grada i učenika osnovne škole „Čegar“, a Eko timu SBB Fondacije pridružili su se i Saša Stojković, direktor poslovne jednice SBB-a u Nišu i Nebojša Kocić, predsednik Opštine Medijana iz Niša.

„Zadovoljan sam što je Eko tim SBB-a stigao i do Niša i smatram da su građani svesni važnosti ove teme, ali da je potrebna kampanja kao što je „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ kako bi ohrabrila građane da se aktivno uključe u očuvanje životne sredine. Zahvalio bih se Gradu i školi „Čegar“ na podršci. Eko tim SBB Fondacije sledećeg vikenda biće u Leskovcu i time završavamo sezonu ekoloških čišćenja u okviru kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“. Veoma smo zadovoljni rezultatima, ove sezone za nama je 17 očišćenih gradova i dva otvorena parkića za decu. Nadam se da će se ova akcija nastaviti“, rekao je Saša Stojković, direktor poslovne jednice SBB-a u Nišu i predstavio novootvoreno igralište u parku Čair „Niš je postao bogatiji za još jedan parkić za najmađe i zadovoljstvo mi je da smo, uz čišćenje brojnih lokacija, ove sezone otvorili i dva parkića, jedan u Kruševcu i ovaj danas koji će obradovati decu grada Niša. Osim očuvanja životne sredine, potrebno je imati svest i o čuvanju prostora u kome će se naša deca igrati, te je tako ovo još jedva važna tema. Ovo je sedamnaesto igralište postavljeno uokviru kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor“, a u planu je otvaranje još dva parkića.“

“Danas našim najmlađim sugrađanima ustupamo na korišćenje mobilijar uz svesrdnu pomoć društveno odgovorne kompanije SBB, a uz njihovu pomoć se takođe održava i sveopšta akcija čišćenja pod nazivom “Ne prljaj. Nemaš izgovor!” u našem gradu, na Keju Kola srpskih sestara”, izjavio je predsednik Opštine Medijana Nebojša Kocić.

“Deca su se sa oduševljenjem odazvala akciji “Ne prljaj. Nemaš izgovor!” i srećni su što su tu da bismo se, pre svega, družili, a i da razvijamo svest o lepšem i čistijem gradu”, istakla je Vesna Dobrić, učiteljica Osnovne škole “Čegar” koja je predvodila grupu učenika koji su se odazvali akciji.

Do sada je u okviru kampanje očišćen veliki broj javnih površina u preko 30 gradova, postavljeno je 17 igrališta u 17 gradova Srbije, 10.000 dece videlo je predstavu „Ko to tamo prlja?“, dok je oko 30 javnih ličnosti prepoznalo značaj kampanje i dalo podršku kroz motivacione video poruke koje pozivaju na odgovornost.

 

Autor: Media Press