Share
Naučnici tvrde: U ženi zauvek ostaje DNK svakog muškarca sa kojim je ikad spavala?!

Naučnici tvrde: U ženi zauvek ostaje DNK svakog muškarca sa kojim je ikad spavala?!

Studija, koja je slučajno otkrila ovu zapanjujuću informaciju, prvobitno je pokušavala da utvrdi da li žene koje su bile trudne i nosile sina u stomaku možda imaju više predispozicicija za određene neurološke bolesti koje se češće javljaju kod muškaraca.

Kako se ispostavilo, ženski mozak je još misteriozniji nego što smo ranije mislili.

Studija je pokazala da ženski mozak često ima „muški mikrohimerizam,“ ili drugim rečima prisustvo muških DNK ćelija koje potiču od druge osobe i genetski se razlikuju od ćelija koje čine ostatak te žene.

Kako studija navodi: „63% testiranih žena (37 od 59) je imalo muški mikrohimerizam u mozgu. Muški mikrohimerizam je bio prisutan u više delova mozga. “

Dakle 0,63 posto žena nosi muške DNK ćelije koje žive u njihovom mozgu. Očigledno je da su istraživači želeli da saznaju odakle su te muške DNK ćelije došle.

Želi li neko da pogađa? Od očeva tih žena? Ne.

DNK vašeg oca se kombinuje sa DNK vaše majke kako bi stvorili vaš jedinstveni DNK. Dakle, odakle bi drugo mogle da dođu?

Kroz studiju su istraživači pretpostavili da je pronađen muški DNK živeo u ženskom mozgu i da dolazi iz trudnoće sa muškim detetom.

To je bila sigurna, ispravna pretpostavka. Ali, ovi istraživači su živeli u zabludi.

Jer, kada su izvršili obdukciju na mozgu žena koje nikada nisu bile trudne, a kamoli sa muškim detetom, ipak su pronašli muške DNK ćelije u ženskom mozgu.

 

Izvor: Dnevne.rs