Share
Konačno otkrivena tajna savršenog seksa

Konačno otkrivena tajna savršenog seksa

Uzdah je kao sirena koja se gasi u vašem telu. Ukoliko je neobičan onda je u pitanju nešto od zloslutnih sila, poput stresa, tenzije ili anksioznosti. A ništa od pomenutog ne čini seks boljim. Da biste zaista uživali u seksu, morate se povezati sa samim sobom i vašim partnerom “na potpunijem, dubljem nivou,” kaže Jimmy Burgio, instruktor u Pure Yoga u New Yorku. A najlakši način da to postignete je da radite upravo ono što radite i sada: da dišete, ali sa više kontrole.

Tokom seksa – a naročito tokom seksa sa novim partnerom – moguće je da budete nervozni ili uznemireni. Može se desiti da zadržavate dah, da nekontrolisano hukćete i pufćete. Razmišljate o hiljadu stvari odjednom, onda kada želite da mislite samo na jedno. Kontrolisano, pažljivo disanje utišava tu preteranu buku i opušta vaše telo. Usresređeni ste na ono što što se dešava pred vama, a u seksu se više uživa – znatno više. “Postajete mnogo umešniji, jer nećete biti zabrinuti zbog prošlosti niti uznemireni zbog budućnosti,” objašnjava Burgio.

Znate kako kažu “disati kroz bol?” Pa, dišite i kroz zadovoljstvo. “Ideja je da postignete stanje da postojite u datom trenutku,” kaže Burgio. “A to ne znači da ćete samo nepomično leći i izigravati morsku zvezdu – već znači da ćete biti u mogućnosti da učestvujete u onome šta se dešava na veoma dinamičan način, jer niste samo posmatrač.”

I da, ovo može delovati hipi ili holistički, ali suština seksa i jeste da se osećate dobro, a kontrolisano disanje je najdirektniji način da to postignete.

Tekst u celini koji uključuje vežbe i tehnike pročitajte u novembarskom broju magazina Esquire.

 

Izvor: Esquire.rs