Share
Greška koju prave skoro svi korisnici Vibera

Greška koju prave skoro svi korisnici Vibera

Viber je danas postao široko rasprostranjen, a koriste ga milijarde ljudi u svim krajevima planete.

Pored niza tehničkih mogućnosti, odlukuje ga jedna verovatno i najvažnija – potpuno je besplatan i sve što vam je potrebno da biste ga koristili je internet konekcija. Ali, nije baš sve tako sjajno u korišćenju Vibera.

Bezbroj puta čitali ste i o njegovim slabostima, a za jednu manu vezani su problemi koje prave uglavnom skoro svi korisnici ove aplikacije. U pitanju je, svakako, problem sigurnosti.

Jeste li znali da poruke koje šaljete Viberom i pozive koje obavljate koristeći ovu mrežu, mogu vrlo jednostavno presresti, prisluškivati, ukrasti? Na internetu postoje besplatni programi koji su napravljeni samo da vam zadaju muke?

Zato je velika greška otkrivanje ličnih podataka i informacija koje jesu (ili bi trebalo da budu) tajne i dostupne uskom krugu ljudi. Ni ”obični” telefonski pozivi nisu lišeni ovog problema, ali su daleko zaštićeniji i sigurniji. Viber zato treba da koristite samo za razmenu osnovnih informacija dok bi ozbiljnije razgovore trebalo voditi drugim kanalima. Oprez, dakle, možda neko sluša vaše razgovore i čita poruke. Možda iz čiste zabave, ali možda i iz podlih namera.

To je, zapravo jedini pravi razlog, zbog kojih oni, kojima je stalo do privatnosti, ne treba da koriste Viber.

 

Izvor: B92.net