Share
2 genijalna trika da pokrenete automobil zaglavljen u snegu

2 genijalna trika da pokrenete automobil zaglavljen u snegu

Kad počne da veje sneg, nikad se ne zna da li će napadati dva centimetra ili dva metra, ali manje ćete se brinuti ako u autu imate ove dve stvari

Počela je i ova zima. Možda ne kalendarski, ali u našim glavama zima počinje kada padne prvi sneg. I pao je sneg, lep i beo, i doneo nam bar još nekoliko glavobolja. To najbolje znaju oni koji jutros nisu mogli da pomere auto sa parkinga jer se pred gumama isprečio zaleđeni smet. U ovim situacijama on deluje kao santa leda, ali mi imamo dva neobična rešenja da je savladate.

Sve dok vam auto ne bude u snegu do prozora, možete ga sasvim lako i bez ičije pomoći izvući iz smeta.

Kako da rešite problem?

1. Ukoliko vozite auto po hladnim i snežnim danima, bilo bi dobro da u gepeku imate dve kese peska za mačke. Ukoliko ostanete teško zaglavljeni u nanosu snega i ledu, uzite pesak i pospite ga tačno ispred guma. Tako ćete lakše izaći iz ove teške situacije jer će vam komadići peska za mačke pružiti preko potrebnu površinu na koju točkovi mogu da prionu.

2. Još jedan dobar savet za izvlačenje auta zaglavljenog u snegu jeste da iskoristite patosnice iz auta. Izvucite ih i postavite tačno ispred guma. To će vam sigurno pomoći da krenete.

 

Izvor: Telegraf.rs