Share
Zašto zimi automobil treba da se voskira?

Zašto zimi automobil treba da se voskira?

Ako do sada niste voskirali svoj automobil, onda to pod hitno uradite…

Prvi sneg je već prekrio ulice, a to znači da naše automobile čeka vrlo težak period. Hladna temperatura može da napravi ozbiljne probleme, ali veći problemi stvaraju se zbog soli koja se koristi da bi se sneg i led topili. So nadgriza vaš automobil i može da napravi ozbiljnu štetu, naročitu po rubovima i dnu vašeg automobila.

Automobili koji imaju naznake korozije imaće najviše problema, jer će vlaga i so dovesti do toga da se ta rđa pogorša i proširi, pa takva vozila pog hitno morate popraviti i sanirati. Međutim, postoji način koji će zaštiti vaš automobil tokom zimskih dana i koji će vam omogućiti da zaštitite svoj automobil.

Reč je o voskiranju. Voskiranje možete uraditi u bilo kojoj auto perionici, a možete i sami voskirati svoje vozilo. Vosak služi da napravi zaštini omotač oko vašeg vozila koji štiti farbu i sprečava da so i prljavština oštete vaš automobil. Zbog toga je neophodno da dva puta mesečno voskirate vaš automobil ako želite da on bude bez ogrebotine i bez oštećenja.

Naravno, redovno pranje je takođe obavezno, jer se naslage soli moraju skloniti sa automobila, jer što duže so stoji na vašoj karoseriji, to brže ona propada.

 

Autor: V.P.

Izvor: Muskimagazin.rs