Share
Jutjub iduće godine pokreće novu muzičku platformu

Jutjub iduće godine pokreće novu muzičku platformu

Naziv će joj biti Remiks.

Jutjub će u martu iduće godine lansirati novu internet muzičku platformu naziva Remiks (“Remix”) koja bi trebalo da bude kombinacija servisa Jutjub Red i Gugl Plej Mjuzik. Remiks će korisnicima omogućiti slušanje muzike i gledanje video sadržaja. Najveća muzička platforma na svetu na ovaj način želi da pojednostavi zbunjujuću seriju striming proizvoda koji su rebrendovani i ponovo pokrenuti proteklih godina.

Prema pisanju stranih medija, lansiranje nove muzičke platforme zavisi od prekida ugovora sa dva od tri velika Jutjubova izdavača muzike, Soni Mjuzik Entertejment i Univerzal Mjuzik Grup. Treći veliki Jutjubov izdavač Varner Mjuzik Grup navodno je već potpisao ugovor sa novim uslovima poslovanja.

Industrija snimanja godinama kritikuje Jutjub zbog nedovoljnih isplata umetnika i neozbiljnog pristupa autorskim pravima, uprkos tome što su snimci sa ove muzičke platforme među najpopularnijim i najgledanijim na celom svetu.

Gugl je pokušao da kreira muzički servis kojim bi parirao Eplu i Spotifaju, ali nije uspeo da privuče dovoljan broj korisnika. Jutjub je objavio niz proizvoda, od muzičkih servisa Gugl Plej Mjuzik i Jutjub Mjuzik Ki, pa do Jutjub Reda koji je usmeren na video sadržaje. U međuvremenu, Spotifaj se popeo na 140 miliona korisnika mesečno, sa 50 miliona pretplaćenih, dok Epl Mjuzik ima 30 miliona pratilaca.

Gugl još nikad nije objavio broj korisnika svog muzičkog servisa, dok je Jutjub Red prošle godine imao 1,5 miliona pratilaca. Uz ove podatke mnogima nije u potpunosti jasno kako će se Jutjub snaći na tržištu sa novom muzičkom platformom.

 

Izvor: Srbijadanas.com