Share
CIA nudi posao ljudima koji govore srpski, plata 160.000 dolara

CIA nudi posao ljudima koji govore srpski, plata 160.000 dolara

Ukoliko govorite srpski, hrvatski ili bosanski možda ste savršen kandidat za rad u najvećoj špijunskoj agenciji na svetu. Ovako počinje oglas CIA, koja traži baš ljude s odličnim poznavanjem ovih jezika.

Osim „mogućnosti da brane Sjedinjene Američke Države“, potencijalni novi zaposleni dobijaju novčane bonuse do 35.000 dolara, zavisno o poznavanju jezika i funkciji koju će preuzeti. I to odmah po zaposlenju.

Verovatno najprimamljivije radno mesto je ono instruktora za strane jezike u CIA sedištu u Vašingtonu. Plata je do 161.900 dolara, bez raznih bonusa, piše „Blic“.

– CIA pruža vrhunsku obuku energičnim, kreativnim i upornim obaveštajnim profesionalcima. Instruktori jezika izvršavaju programe koji pružaju studentima sva potrebna kulturološka i jezična znanja potrebna za rad i boravak u inostranstvu – stoji, između ostaloga, u oglasu za posao.

Naravno, ako vas pak zanima nešto malo operativnije, CIA traži kandidate za prikupljanje i obradu, ali i iskorišćavanje otvorenih izvora informacija, gde je plata nešto niža, rad verovatno malo „uzbudljiviji“. Opisano je i kako izgledaju ta radna mesta. Svi prijavljeni moraju proći rigorozna testiranja, a jedan od uslova je da nisu koristili droge u poslednjih godinu dana, što će CIA proveravati vlastitom metodologijom.

Ako pročitate sitna slova u oglasu, videćete da među ostalim uslovima za prijavljivanje kandidata piše i da morate imati američko državljanstvo.

 

 

Izvor: Blic.rs