Share
U samo pet koraka: Napravite listu zbog kojih će vam 2018. godina biti najbolja do sada

U samo pet koraka: Napravite listu zbog kojih će vam 2018. godina biti najbolja do sada

Vreme je da polako sumirate tekuću i napravite velike planove za narednu i konačno ih i ostvarite.

Ostalo nam je tako malo od 2017. godine i sigurno već pravite nove velike i male planove za narednu godinu. Ukoliko do sada i niste bili baš najbolji u realizovanju istih, ne očajavajte jer vam donosimo životni plan koji će vam učiniti sledeću godinu mnogo srećnijom i priduktivnijom do sada. Ne verujete? Krećemo polako, korak po korak…a vi nas samo pažljivo čitajte i hvatajte beleške.

Prvi korak: Nabrojite 10 stvari koje želite da promenite

Udahnite duboko i vratite se u prošlost i dobro razmislite šta je to u čemu niste bile najuspešnije i koje stvari su mogle mnogo bolje da budu. Šta biste promenili kada biste mogli? Iako nemamo magičnu moć koja vas vratiti u prošlost, svakako ste naučili da iste te greške ne pravite. Napravite listu stvari kojima niste zadovoljni i čvrsto odlučite da ćete ih poboljšati u narednoj. Pritom, mislite u pozitivnom smeru, trenutno niste tim stvarima zadovoljne, ali radite na svom usavršavanju i sreći, a to je jedan od najvažnijih projekata kojim ćete biti zazuzete.

Drugi korak: Napravite svoju srećnu listu

Setite se i zabeležite šta vas je ove godine učinilo srećnom. A zatim napravite još jednu listu stvari za koje ste sigurni da će vas usrećiti u narednoj godini. I nemojte se opterećivati zato što vaša lista možda ne sadrži velike stvari već sitnice poput dobre knjige, trač partije, vožnja bicikla, meditiranje pored plaže… bitno je samo ono što će vam izmamiti osmeh na lice.

Treći korak: Nabavite lep planer

Kako biste uživali u svim divnim momentima potrebno vam je slobodno vreme i dobra organizacija? Zato ćete i pre nove godine postati master u organizovanju i obezbediti sebi trenutke radosti i potpuno uživanja. Kupite najlepši planer gde ćete beležiti svoje obaveze i planirati svoje vikende i slobodne trenutke kako biste ih na najbolji i najlepši način proveli.

Četvrti korak: Izađite iz komforne zone

Kao što ste već sigurno čuli i pročitali “Nova gofina – nova JA”. Tako je i sada pravo vreme da iskoračite iz svoje sigurne zone i uradite stvari za koje do sada niste imali hrabrosti. Napišite stvari kojih se plašite i baš njih uradite naredne godine. Plašite se da upoznajete nove ljude, pričate o svojim osećanjima, pevate karaoke ili otputujete u nepoznato? Upravo neka vaši strahovi budu prva stvar koju ćete savldati u novoj godini. Ne samo da ćete imati više samopouzdanja već teke i biti nezaustavljivi, garantujemo.

Peti korak: Zapišite svoje “lude” snove i želje

Želite da pokrente sopstveni brend? Kupite stan? Otputujete u Marok? Zapamtite da je sve moguće i da sve možete bar da probate da ostvarite. Zgrabite papir i olovku i usudite se da napišete svoje najluđe ciljeve , snove, želje… Možda će vam na prvi pogled delovati nemoguće i nerealno, ali hajde izazovite sebe da ih ispunite.

 

Izvor: Cosmopolitan.rs