Share
Nišlijka silovana u Makedoniji

Nišlijka silovana u Makedoniji

Nišlijka M.B. (24), koja je u Makedoniju ilegalno ušla 27. decembra, juče je policiji u Tetovu prijavila da ju je J.DŽ., koji je trebalo da je odveze ka tom gradu, pretukao, silovao i na kraju opljačkao.

Foto ilustracija

Devojka se policiji u Tetovu obratila juče oko deset sati i ispričalaje da je 27. decembra oko ponoći prešla državnu granicu na divljem prelazu, gde ju je čekao J. Dž. i povezao je ka Tetovu. U saopštenju tetovske policije navedeno je da je devojka navela da, dok su se kretali šumskim putem prema selu Pirok, J.Dž. je u jednom trenutku zaustavio vozilo, nakon čega je udario a zatim silovao M. B.

Posle silovanja M. B. je odvezao u Tetovo, gde ju je izbacio iz vozila, ali joj je naredio da u kolima ostavi svu svoju garderobu i nakit, a koji prema izjavi datoj policiji, vredi nekoliko hiljada evra, jer je firmiran.

Nišlijka je ubrzo silovatelja prijavila u policijskoj stanici u Tetovu. Ona, međutim, nije objasnila zašto je ilegalnim putem ušla u Makedoniju, da li joj je kojim slučajem izrečena zabrana ulaska u tu zemlju, i odakle poznaje silovatelja, jer je je on čekao u automobilu da bi je odvezao u Tetovu. Kako u okolini Tetova, cveta prostitucija, makedonska policija ne isključuje mogućnost da je M.B. u Makedoniju došla da bi se bavila najstarijim zanatom u nekom od mnogobrojnih klubova.

Marjan Josifovski, portparol tetovske policije rekao je da je ove godine, tokom 25 policijskih kontrola sprovedenih u lokalima i noćnim barovima u Pološkom regionu, bilo otkriveno 112 stranih i 53 makedonske državljanke.

Cilj tih akcija je bio da se otkriju strane državljanke koje nelegalno borave u regionu, i koje su moguće žrtve trgovine ljudima ili su se odale prostituciji.

Među otkrivenim stranim državljankama najviše je bilo Albanki – 65, zatim 35 iz Srbije, osam sa Kosova i po jedna iz Crne Gore i Bugarske. Većina njih su bile izvedene pred sud u Tetovu ili Gostivaru koji ih je kaznio novčano i posle plaćane kazne, deportovane su u matične zemlje, a dobile su i zabranu ulaska u Makedoniju od jedne do pet godina.

Devojke i žene koje je policija otkrila u tim akcija bile su starosti od 19 do 40 godina, a u lokalima su bile angažovane kao pevačice, igračice i zabavljačice. Broj tako otkrivenih stranih državljanki manji je nego pre pet, šest godina. Zanimljivo je da su tada najviše u Makedoniji među otkrivenim stranim državljankama koje su ilegalno boravile bilo Moldavki, Bugarki i Ukrajinki, a sada su najbrojnije Albanke i Srpkinje.

 

Autor: Ana Adžić 

Izvor: Blic.rs