Share
Mlađi ili stariji partner? Evo koja idealna razlika u godinama za uspešnu vezu

Mlađi ili stariji partner? Evo koja idealna razlika u godinama za uspešnu vezu

Evo koliko treba partner da bude stariji / mlađi od vas za jednu srećnu i zadovoljnu vezu.

Iako se kaže da “prava ljubav godine ne broji” naučnici sa Univerziteta Emori u Atlanti dokazali su da ipak postoji idealna razlika u godinama koja donekle garantuje kvalitetan i dobar odnos.U istraživanju u kojem je učestvovalo tri hiljade ljudi, naučnici su pokušali da saznaju u kolikoj meri razlika u godinama između partnera utiče na kvalitet odnosa.

Parovi kod kojih je razlika u godinama iznosila pet godina razlike u godinama imali su 18 odsto veće šanse za prekid od parova u kojem su partneri vršnjaci.

Parovi u vezama u kojima su partneri bili stariji ili mlađi deset godina su imali 39 posto više šanse da raskinu, a oni s 20 godina razlike su imali 95 posto veću šansu da raskinu.

Istraživači su došli do zaključka da je najbolja razlika u godinama jedna godina, te da parovi s tom razlikom u godinama imaju samo tri odsto šanse za prekid ljubavne veze.

Stručnjaci veruju da je razlog za ovakvih rezultata činjenica da ljudi u različitim razdobljima života žele drugačije stvari, drugačije gledaju i cene životne vrednosti i na drugačiji način zapravo vide i doživljavaju svet.

 

Izvor: Cosmopolitan.rs