Share
10 načina da razbijete led na prvom dejtu

10 načina da razbijete led na prvom dejtu

Mnogim, posebno mladim parovima, to predstavlja ozbiljan problem.

O čemu pričati na prvom sastanku čak i kada je želja da stvar uspe obostrana. Obično se od muškaraca očekuje da pri tom prvom susretu iniciraju komunikaciju i povedu je u određenom smeru mada to nije pravilo. Pričljive žene koje imaju inicijativu nisu nikakva retkost.

Jedno je sigurno – tenzije će biti a sve je bolje od napete, neprijatne tišine. Ukoliko se ona ne razbije tokom susreta, vrlo često smanjuje šanse za sledeće viđanje i ostavlja loš utisak na oba potencijalna partnera.

Recepti za uspešnu komunikaciju ne postoje! Jer, svako je ličnost za sebe i nikada se ne može precizno pogoditi šta su čija očekivanja. Tome služi razgovor a ovih 10 saveta sigurno mogu da pomognu u spuštanju tenzije.

Zaboravite na mobilni telefon. Isključite ton i pokušajte da ignorišete poruke i pozive. Uostalom, to je opšte pravilo bontona. Takođe, dajete jasan signal gde je usmerena vaša pažnja.

Duhovitost je uvek put do relaksirane komunikacije. Umerena, tek da otkrije da muškarac ima šarma i oštroumnosti. Ništa ne zbližava ljude kao smeh. Samo ne preterujte!

O preterivanju upravo govori ovo pravilo. Niko ne želi klovna. A klovn se postaje kada je humor isforsiran i napadan. Tada je sasvim jasno čemu on služi i da je izabran kao oružje za ličnu prezentaciju!

U svetu ego tripova, povedite računa koliko govorite o sebi. I šta! Niko ne voli da sluša o vašim uspesima, poželjnositi, ciljevima i genijalnosti. To je ono što osoba preko puta treba sama da zaključi.

Takođe, posao ostavite kod kuće. Stres, ono što vas muči i okupira. Takve stvari delimo sa partnerima tek kada ostvarimo bliskost. Plus, nemojte daviti s kulturom osim ako ne procenite da su baš to njena interesovanja.

Fizički kontakt ne sme da bude ni nagao ni napadan. Procenite situaciju i dokle možete da idete u tom smislu. Nij teško. To su neverbalni signali koji struje u vazduhu izmedju vas.

Super! Zbližili ste se. Imate o čemu da razgovarate. Prijatno vam je. To ne znači da treba da zgrabite telefon i pucate selfije. Postoje osobe koje nisu zavisne od društvenih mreža, fotkanja i šerovanja svoje intime.

Raspitajte se o njenom ukusu. Profili na društvenim mrežama otkrivaju afinitete svojih vlasnika. Naručite nešto što znate da voli. To pokazuje iskrenu zainteresovanost i malo truda. I džentlmenski je!

Ako vam baš ne ide za stolom, šetnja je dobra opcija. Niste jedno preko puta drugog i situacija je u startu opuštenija!

Sve osim nervoze. Vaša napetost, trema i nervozni pokreti obično će zakopati stvar. Ima devojaka koje će pokušati da vas opuste ali većin očekuje upravo obrnuto!

 

Izvor: Esquire.rs