Share
Uključite najvažniju Google funkciju bezbednosti

Uključite najvažniju Google funkciju bezbednosti

Radi se o bezbednosti vašeg naloga i vaše privatnosti, pa svakako makar razmislite o aktivaciji ove usluge.

Prema podacima britanskog The Independent lista, manje od 10 odsto korisnika Google naloga ima aktiviranu najvažniju opciju koju kompanija nudi – zaštitu naloga putem dve stavke, odnosno two-factor autentification.

Zaštita Google naloga u dva koraka omogućava jaču zaštitu svega što čuvate pod Google aplikacijama i samim tim štitite svoju privatnost i podatke jače. Uz uobičajenu lozinku i korisničko ime za Google nalog biće potrebno da ubacite i SMS ili mejl kod svaki put kad se uključujete na svoj Google nalog, kao dodatan sloj zaštite.

Ovo je odlično, ukoliko neko dođe do vaših Google podataka, jer neće moći da se uključi ni na jedan servis Google kompanije sa vašim nalogom, dok ne ukuca dodatnu SMS lozinku ili na neki drugi dodatan način ne potvrdi da se zaista radi o pravoj osobi. Na osnovu zaštite u dva koraka na lak i praktičan način vaši podaci se štite bolje.

Ovu opciju imate mogućnost da aktivirate u okviru My Google naloga. Klikom na Get Started dugme prebacujete se na upisivanje svoje Google lozinke i naloga, nakon čega ćete dobiti mogućnost da odaberete način na koji dodatno želite da zaštitite svoju privatnost – SMS porukom, sigurnosnim ključem ili nekim drugim (u zavisnosti od vrste naloga koji koristite).

 

Izvor: Mondo.rs