Share
VR pametno ogledalo: Vidite sebe u novoj odeći, a da je još niste ni probali

VR pametno ogledalo: Vidite sebe u novoj odeći, a da je još niste ni probali

Oni koji su maštali o tome kako bi bilo kada bi znali da li im određeni komad garderobe odgovara čak i pre nego što odu u kupovinu, uskoro će to moći i da ostvare. Evo i kako.

Naime, firma „Amazon” napravila je pametno ogledalo koje se oslanja na tehnologiju virtuelne realnosti. Ovaj izum omogućava korisnicima da vide sebe kako izgledaju prilikom isprobavanja odeće, bez potrebe da je nose ili probaju u stvarnom svetu. Zvuči pomalo neverovatno, zar ne?

Pametno ogledalo funkcioniše tako što spaja podatke koji dolaze iz kamere, ekrana i projektora, kako bi se odeća stavila na telo korisnika i kako bi korisnici mogli da vide sebe iz različitih uglova, baš kao što rade i u stvarnosti, kada svoj omiljeni komad garderobe probaju u nekoj kabini. Tako se kombinovana realnost koristi radi pružanja vizuelnog primera kupcu, a bez pravog isprobavanja garderobe.

„Amazon” dalje navodi da se ogledalo oslanja na tehniku firme „Bodi Labs”, koristeći program veštačke inteligencije za preciznu trodimenzionalnu skeniranje ljudskog tela i njegovih pokreta.

Na ovaj način savremena tehnologija omogućava potrošačima da potraga za novom garderobom bude dosta brži i lakši posao. Ovo je još jedan od primera kako veštačka inteligencija sve više napreduje, kao i da se bližimo eri u kojoj će mašine i roboti moći da rade umesto ljudi.

 

Izvor: Redinfoportal.com