Share
Mislite da sve znate o ženskom orgazmu: Šta ćete reći posle ovoga?

Mislite da sve znate o ženskom orgazmu: Šta ćete reći posle ovoga?

Proučavanje orgazma nije nimalo lak zadatak. Posebno je priroda ženskog orgazma više od jednog veka bila izvor naučne, političke i kulturne rasprave. Iako nauka ima ideju o tome šta su orgazmi i dalje je sasvim neizvesno kako do njih dolazi.

Orgazmi su jedan od retkih fenomena koji se javljaju kao rezultat veoma kompleksne interakcije nekoliko fizioloških i psiholoških sistema odjednom. Iako može postojati evolucioni razlozi zbog kojih muškarci češće doživljavaju orgazam tokom seksa, ne bi trebalo sebe da osudimo na ovu ideju. Zapravo, deo problema leži u onom što se dešava u spavaćoj sobi.

Različitim ljudima se sviđaju različite stvari u krevetu. Ipak, ono što je zajedničko svima jeste da svi tačno znaju da li su ili ne doživeli orgazam. Ne dožive svi svaki put orgazam kada imaju seks, a studije pokazuju da žene dostižu vrhunac ređe nego muškarci.

Tako, na primer, nacionalno istraživanje sprovedeno u Sjedinjenim Američkim Državama pokazalo je da jedna žena doživi orgazam na trojicu muškaraca. Heteroseksualni muškarci su rekli da su postizali orgazam gotovo uvek ili uvek tokom seksualne intimnosti, u 95 odsto slučajeva.

Orgazmi ne mogu samo da se naruče. Razumevanje šta partner želi, kako, kada, gde ili koliko dugo, zahteva otvorenost, poverenje i, najvažnije, komunikaciju. Ovi ključni sastojci mogu biti upravo ono što nedostaje u neobaveznim odnosima, ali i dugotrajnim vezama. Zato razgovarajte, budite sigurni i obratite pažnju na svog partnera. Sa dobrim stavom i dobrim nastavnikom svi se u intimnim odnosima bolje osećaju. Poverenje i komunikacija su, dakle, ključ za ženski orgazam!

 

Autor: R.N.