Share
Kako da vam parfem traje ceo dan

Kako da vam parfem traje ceo dan

Kupili ste omiljeni parfem, ali kad god ga stavite, imate osećaj da ne traje dugo i da njegov miris na vama brzo ispari.

Francuski stručnjak za parfeme, koji je pravio parfeme za Žan Pola Gotjea, Dior, Barberi i LancomFransis Kurkidžijan, otkrio je nekoliko tajni kako da vam parfem bude dugotrajniji:

Česta greška koju ljudi prave je da imaju naviku da nakon prskanja parfema na ručni zglob protrljaju zglobove jedan od drugi. Pri ovom postupku, trenje koje se dešava pri trljanju, zagreva kožu koja proizvodi enzime koji uništavaju strukturu mirisa parfema.

Sledeći put, prsnite malo parfema i na jednu i na drugu ruku i pustite da koža upije miris.

Čuvanje parfema je jako bitno. Okruženje gde držite bočicu sa parfemom može u mnogo čemu da utiče na rok trajanja parfema. Hemijske reakcije se stvaraju pri promeni temperature i vlažnosti vazduha.

Stoga vam predlažemo da parfem ne držite u kupatilu, već na tamnom i suvom mestu, na sobnoj temepraturi

Vrlo često se dešava da radi ekonomičnosti kupite veću bočicu parfema, ali je nikad ne potrošite do kraja. Tačnije, parfem u njemu promeni miris i ispari, a vi niste uspeli da iskoristite prelepe mirisne note koje je imao na samom početku.

Rok trajanja parfema je u proseku 3 meseca, te vam preporučujemo da sledeći put kupite manju bočicu, ili da veliku bočicu podelite na više manjih i čuvate u frižideru.

Najbolji način da vaš parfem ostane na vama ceo dan je da ga  nanesite i maramu ili kosu i pustite da vetar  da ostavi vaš trag parfema u vazduhu iza vas.

 

Izvor: Budoar.rs