Share
Razlike između muškog i ženskog orgazma

Razlike između muškog i ženskog orgazma

Da li ste znali da žene treba da imaju tri orgazma nedeljno, kao minimum? Prednosti su brojne, uključujući oslobađanje stresa od depresije i prirodno olakšanje bola.

Ženski orgazmi mogu trajati duže od 20 sekundi, dok se muški obično završi u samo tri. Povrh svega, žene su sposobne da imaju višestruke klimakse tokom jednog seksualnog odnosa.

Negativna strana je da žene ne dosegnu uvek orgazam. Prema statistici, svaka tri orgazma koje imaju muškarci, žena će imati samo jedan.

Šta se događa s vašim telom tokom orgazma?

Kada se uzbudite, krv se spušta do vaših genitalije. Veliki broj nervnih završetaka u karlici, zadnjici i butinama postaju napeti, a kada se dogodi vrhunac, vaše telo oslobađa napetost u nizu prijatnih talasa u intervalima od 0,8 sekundi. Veliki orgazam može se sastojati od 10-15 talasa; mali 3-5.

U međuvremenu, vaš mozak se u potpunosti fokusira na senzaciju, u izmenjenom stanju svesti. Nijedna druga prirodna stimulacija nije sposobna da stvori ovaj nivo intenzivne koncentracije – tokom orgazma gubimo svesnost zvukova i mirisa oko nas.

Čemu služi ženski orgazam (osim zadovoljstva, naravno!)
Dok je muški vrhunac povezan sa ejakulacijom, nije jasno šta je tačna svrha ženskog orgazma. Evo nekih teorija…

● Vaginalne kontrakcije pomažu povlačenje sperme prema grliću materice, i samim tim potpomaže u pravljenu beba.

● Kod praistorijskih žena, hormoni oslobođeni tokom orgazma, uzrokovali su jajnicima da oslobađaju jajne ćelije. Stotine hiljada godina kasnije, žene su evoluirale da samostalno ovuliraju.

Orgazam i starenje

Iako se vaš libido može promeniti tokom godina, kvalitet vaših orgazama može postati bolji.

Činjenice

-Vaš klitoris ima 8.000 nervnih završetaka – dvostruko više nego penis.
-Jedna od 20 žena nikada nije imala orgazam – a 40% priznaje da ih lažira.
-Kako doći do orgazma u trajanju od  20 sekundi?

Ako su vaši orgazmi suviše kratki, probajte sledeće tehnike.

Tehnika podrazumeva približavanje orgazmu, ali i odustajanje od njega u poslednjem trenutku. Pomerite ruku (ili ruku ili penis vašeg partnera) kada se osetite da ste blizu vrhunca. Ohladite na nekoliko sekundi, a zatim počnite ponovo. Ponavljanje ove tehnike dva ili tri puta gradi jači, duži orgazam kod 65% žena.

Eksperimentišite i uživajte!
 

Izvor: Budoar.rs