Share
Mozilla je najavila novi pretraživač za virtuelnu i proširenu realnost

Mozilla je najavila novi pretraživač za virtuelnu i proširenu realnost

Novi nezavisni web pretraživač biće dostupan korisnicima VR i AR dodataka

,,Verujemo da će budućnost interneta biti prožeta virtuelnom i proširenom realnošću i da će se oslanjati na web pretraživače“– izjavili su iz Mozille, najavivši novi internet pretraživač pod nazivom Firefox Reality. Takođe navode da će to biti samo prvi korak u ostvarivanju dugoročnog plana dostavljanja potpuno novog iskustva za korisnike ove platforme.

Firefox namerava da pruži otvoreno, jednostavno i sigurno surfovanje korisnicima nezavisnih VR i AR dodataka. Firefox Reality će biti dostupan za korisnike različitih AR i VR naočara i softverskih platforma i funkcionisaće nezavisno, što će omogućiti različitim proizvođačima dodavanje Firefox Reality pretraživača na svoje platforme.

Ovo nije prvi put da se Mozilla oprobala u okviru koncepta virtuelne i proširene stvarnosti. Ona već podržava WebVR, WebAR kao i A-Frame.

Još uvek nije poznato kada će Firefox Reality biti dostupan široj javnosti, obzirom da je za sada još uvek u fazi razvoja. Ono što je izvesno je da ćemo u budućnosti viđati mnogo više virtuelne i prošrene realnosti u svakodnevnom životu, kao i da je ovo samo još jedan korak ka dostizanju te budućnosti.

 

Izvor: Telegraf.rs