Share
Znate li kako da prepoznate pravi orgazam?

Znate li kako da prepoznate pravi orgazam?

Niko ne voli da čuje da mu partner glumi orgazam, ali činjenica je da sedamdeset odsto žena doživi orgazam svaki peti seksualni odnos. Znate li kako da prepoznate pravi orgazam?

Većina će se složiti da je glumljenje orgazma glupost koja ne koristi nikome, jer partner neće ni znati da nije “zadovoljio”, a onaj ko glumi smanjuje šanse da ga sledeći put doživi s istim partnerom.

Dok oko 30 odsto žena nema problema s redovinim doživljavanjem vrhunca, ostalih 70 odsto ga doživljava znatno ređe – otprilike svaki peti seksualni odnos, s time da postoji čak 15 odsto žena koje otkrivaju da nikad nisu doživele seksualni vrhunac ili su to doživele tek jednom do dva puta u životu.

Ipak, studije pokazuju da je preko 90 odsto žena u nekom trenutku odglumilo orgazam, najčešće da ne povrede partnera.

To ne zvuči tako neobično ako spomenemo činjenicu da oko 20 odsto muškaraca veruje da su toliko dobri ljubavnici da njihova partnerka ne mora da glumi, odnosno da je nemoguće da je ne zadovolje i da ih slaže.

Simptomi orgazma

Opšti, jasni znakovi orgazma su grčenje mišića – najčešće vaginalnih, što uzrokuje osećaj da je “uža dole”. Takođe, mogu se pojaviti i grčevi u nogama. Kod pojačanog intenziteta stimulacije u kojima njen dah postaje kratak, a uzdasi glasniji, nakon postizanja pravog vrhunca ona će zastati, jer će joj trebati barem nekoliko sekundi za oporavak. Velikom broju žena će nakon orgazma pocrveneti deo grudi iznad dojki gde je koža tanka zbog navale hormona.

To što glumi ne znači da ne uživa

Čak i ako ona glumi orgazam, to nipošto ne mora da znači da ona ne uživa u seksu. Naime, istraživanja pokazuju da je kod žena najveća aktivnost u centrima za užitak u mozgu za vreme seksa, odnosno “na putu do orgazma”, dok neposredno pre samog vrhunca aktivnost naglo pada. S druge strane, kod muškaraca je aktivnost u tim delovima najveća upravo za vreme same ejakulacije.

 

Autor: I.K.

Izvor: Zena.blic.rs