Share
VPN Shellfire – surfujte anonimno na internetu (VIDEO)

VPN Shellfire – surfujte anonimno na internetu (VIDEO)

Ideja vodilja VPN Shellfire-a, nemačke firme osnovane 2002. godine, je da je besplatan i siguran internet osnovno pravo svakoga čoveka. VPN Shellfire je do sada pomogao stotinama hiljada ljudi da zaštiti svoje podatke i prevaziđe cenzuru, nudeći sigurnu vezu između računara i jednog od svojih servera, preko kojih se i pristupa internetu. Kriptovanje korisnikovih podataka sprečava da drugi pristupe njegovim podacima i omogućava pristupanje internetu sa drugom IP adresom, što obezbeđuje anonimnost.

VPN Shellfire je dostupan je na više platformi (Windows, Mac, Android, iOS) i može se nabaviti i tri paketa: besplatnom, Premium i PremiumPlus paketu. Besplatni paket nudi neograničen protok, enkripciju od 128 bita, brzinu do 1,000 kbit/sec., servere u Nemačkoj i SAD-u. Premium paket (po ceni od 2.90 eura mesečno) nudi: neograničen protok, enkripciju od 192 bita, brzinu do 12,000 kbit/sec., servere u 20 zemalja. PremiumPlus paket (po ceni od 5 eura mesečno) nudi: neograničen protok, enkripciju od 256 bita, neograničenu brzinu i servere u 35 zemalja širom sveta.

Shellfire u svojoj ponudi izdvaja i tzv. “kutiju“ (“box“), koja povezuje ostale uređaje sa sigurnom Shellfire VPN mrežom. Iako veličine kutije šibica, Shellfire Box ima CPU od 580 Mhz i 64 MB DDR RAM memorije. Ovo nudi dovoljno kapaciteta za strimovanje videa u HD kvalitetu i sigurno povezivanje. Shellfire Box podržava konekciju preko internet kabla i wifi-a. Može se nabaviti po ceni od 79.95 eura (uz VPN PremiumPlus paket u trajanju od godinu dana) ili od 119.95 eura (uz VPN PremiumPlus paket u trajanju od dve godine).

Video:

 

Izvor: Itnetwork.rs