Share
Facebook uvodi opcije za onlajn ‘muvanje’

Facebook uvodi opcije za onlajn ‘muvanje’

Dajte još ličnih podataka, onih najličnijih…

Facebook je na F8 konferenciji najavio odeljak u okviru mobilne i veb apliikacije tj. platforme, koji će biti namenjen pronalaženju partnera i onlajn „muvanju“, naravno. Izjava o statusu veze postoji od 2004. godine i trenutno, po izjavi Marka Cukerberga, postoji preko 200 miliona korisnika čiji je „singl“ status bio alarm za „okidanje“ nove funkcije.

Zamislite Facebook dating app kao konkurenciju Tinder aplikaciji, ali sa manje opcija i funkcija, što ne mora da znači da će tako ostati, ako Facebook novi sistem zaživi kako se mreža nada da hoće. Objava nove Facebook opcije već je napravila haos na tržištu aplikacija za muvanje, pa su akcije kompanije Match Group, koja stoji iza dve najpopularnije aplikacije Tinder i OKCupid pale za čak 17 odsto!

Cukerberg tvrdi da je aplikacija zamišljena tako da bude bezbedna i diskretna i po sadržaj koji se razmenjuje u okviru nje i po privatnost korisnika. S obzirom na nedavne događaje u vezi sa curenjem podataka stotina miliona Facebook korisnika, smatramo da je ovaj potez Facebook mreže više nego hrabar. Takođe, nismo sigurni da Facebook neće „zabadati nos“ u privatne prepiske, jer to već radi u Messenger i Fejs aplikacijama, a izgleda da će to da radi i u okviru WhatsApp-a, pa je sjajno što će ova opcija za muvanje biti potpuno izborna i korisnici će joj pristupati na svoju zahtev.

Video:

 

Izvor: Mondo.rs