Share
Izložba kaligrafije ‘Ona živi’ u kafe galeriji ‘Paris Art’

Izložba kaligrafije ‘Ona živi’ u kafe galeriji ‘Paris Art’

Kafe galerija “Paris Art” priprema novu postavku od nedelje 12. maja.

Aleksandar Stanković predstaviće se izložbom kaligrafskih radova pod nazivom „Ona živi“, a otvaranje je zakazano za nedelju 13. maja od 19 sati.

Aleksandar Stanković rođen je 1975. godine u Nišu, gde je završio hemijsko – prehrambenu školu. Više od deset godina se bavi kaligrafijom iako profesionalno nije vezan za umetnost.

Prvu samostalnu izložbu pod nazivom „Azbučnik“ imao je 23. februara 2018. godine  u Studentskom kulturnom centru na kojoj je prisustvovalo četrdesetak ljudi, a između ostalih i Milovan Penkov, A.Pavićević – predsednik ULUPUDS-a i Kamenko Marković.

Autor je knjige „Rembrant Kamenka Markovića“ čija je promocija bila 31. januara u Studentskom kulturnom centru dok je sam autor radno angažovan na temu svetosavlja za humanitarne akcije Specijalne škole Bubanj preko udruženja „Luna“ iz Niša.

O svojoj izložbi u kafe galeriji Paris Art (ulica Mije Petrovića 4b, 18000 Niš), Aleksandar Stanković kaže:

„Danas u eri modernih tehnologija,kaligrafija je nekako skrajnuta kao nešto nepotrebno. Međutim, ona pronalazi svoj put, probija se, četkicom, trskom, perom…zato izložba i nosi naziv „Ona živi“ kao poruka da je ona još uvek tu.

Ulaz na izložbu je besplatan.

 

Autor: Media Press