Share
Miško Plavi Trio u petak u Nišu

Miško Plavi Trio u petak u Nišu

Renomirani beogradski muzičar, multiinstrumentalista, kompozitor i aranžer Milivoje Petrović – Miško Plavi, nastupiće sa svojim triom u Nišu u petak, 11. maja u klubu Feedback, sa početkom u 22 sata.

Miško Plavi Trio, u sastavu Miško Plavi – harmonika, Vasil Hadžimanov – klavijature i Srđan Džoni Dunkic – bubnjevi, nastupa zajedno od 2011.godine i za to vreme je održao veliki broj koncerata širom Balkana, kao i u srednjoj i zapadnoj Evropi.

Kroz svoju bogatu muzičku karijeru Miško Plavi je stvorio autentičan muzički izraz, sublimirajući više stilova u snažan i emotivan autorski rezultat, svirajući kombinaciju klasične, džez i mediteranske muzike, a istovremeno lucidno koristeći elemente soul, fank, rege i world music uticaja, sa naglašenim uplivom balkanskog folklora u pojedinim numerama. Zato i ne čudi što je Miško Plavi postao velika zvezda u dalekom Japanu, gde je do sada održao 14 turneja i preko 200 koncerata. Od 2000. godine izvodi program Music Around the World i autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 700 dinara do petka, 11. maja do 16 sati u muzičkim radnjama Energy music shop (TPC Kalča – prizemlje) i CD Sound (na kraju novog podzemnog prolaza). Na ulazu u klub Feedback, od 21h cena ulaznice iznosiće 800 dinara.

Ovo će biti prvi samostalni koncert Miška Plavog u Nišu, nakon sjajnog nastupa na Nišville Jazz festivalu u avgustu 2011, kada im je specijalni gost bila Lena Kovačević i jedini su domaći sastav na Nišvilu koji je zahvaljujući dugotrajnim ovacijama publike bio prinuđen da se dva puta vrati na bis.

VIDEO NAJAVA:

VIDEO:

 

Autor: Veroljub Vecko Radojković – Media Press