Share
Šestoro povređenih u jutrošnjoj pucnjavi u Nišu

Šestoro povređenih u jutrošnjoj pucnjavi u Nišu

U jutrošnjoj pucnjavi ispred kluba “Manila” u Nišu hicima iz vatrenog oružja teže su ranjene tri osobe, dok su još tri zadobile lakše povrede od rikošeta, saznaje “Blic” u Urgentnom centru u Nišu.

Operisani su radnik obezbeđenja koji je zadobio najteže povrede i policajac M. M. koji je upucan prilikom intervencije, dok je u toku hirurško zbrinjavanje povreda koje je zadobio napadač I. P.

– Tri osobe su povređene projektilima iz vatrenog oružja i imaju teške povrede donjih ekstremiteta. Svako od njih ima više ustrelnih i prostrelnih povreda. To su teške povrede sa oštećenjem koštanih struktura, ali nisu vitalno ugroženi. Prema težini povreda, prvo je operisan radnik obezbeđenja kao najteže povređen, pa policajac i napadač, kaže direktor Urgentnog centra prof. dr Miodrag Lazić.

Radnik obezbeđenja pored toga što je izrešetan u noge, ima i tri ubodne rane na grudima i jednu na vratu.

– On je uboden tri puta u grudi nekom oštricom i jednom u vrat, ali nijedna od ubodnih povreda nije duboka. Nijedan ubod nije probio grudni koš i povredio pluća. To su površne rane jer je samo probijen mišić. Te povrede su zbrinute. Policajac ima višestruke povrede obe potkolenice od vatrenog oružja, a napadač ima povređenu desnu butinu kost. Sve povrede su teške povrede, međutim, nema povreda koje ugrožavaju život. Svi imaju povrede koštanih struktura, bez povreda krvnih sudova, što je sreća – objašnjava prof. dr Lazić.

Troje lakše povređenih, među kojima su i dvojica policajaca, povređeni su rikošetom – komadićima stakla, kamena i još nečeg što je prštalo okolo prilikom pucnjave. Oni su zadobili lake povrede – posekotine i oguljotine i posle pregleda pušteni su kući.

Kako je ranije navedeno, ubrzo nakon nemilog događaja niška policija koja je bila u redovnoj patroli nedaleko od lokala na Trgu kralja Milana uhapsila je napadača.

– Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu – saopštila je policija.

 

Autor/ Foto: B. Janačković – RAS Srbija

Izvor: Blic.rs

Naslovna fotografija: Informer.rs