Share
Tvrđavski most u Nišu postaje javna scena: Izložba i muzički performans

Tvrđavski most u Nišu postaje javna scena: Izložba i muzički performans

Tvrđavski most u centru Niša u petak 22. juna od 20 časova postaje javna scena kada će se na njemu održati samostalna izložba slika Jelene Marković, mlade umetnice iz Niša.

Izložba neće biti klasičnog karaktera; Foto: Jelena Marković (autor plakata)

Most ka Tvrđavi kao izložbeni prostor bila ideja arhitekte i aktiviste Hadži Ivana Redija.

“Ovo je druga samostalna izložba Jelene Marković i neće biti klasičnog karaktera već će inovativnim pristupom i kombinacijom drugih grana umetnosti, muzikom i plesom, zaokružiti ovaj performans”, najavljuju organizatori.

Jelena Marković (1994)  se bavi dizajnom enterijerera i crtanjem za industriju video igara. Trenutno je na master studijama Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu.

U slobodno vreme crta, a imala je zapaženu izložbu crteža u Deli prostoru. Pokreće je želja da napreduje i jednog dana bude uspešna u onome što radi.

Želi da svaki sekund iskoristi za usavršavanje. Voli kreativne ljude koji su uvek za neku akciju. Voli promene. Voli vrućine i more.

Veruje u sebe jer smatra da niko neće verovati u tebe više nego ti sam kao i da pozitivan stav privlači pozitivnu energiju koja sa sobom nosi mnoštvo dobrih ishoda. Srećnom je čini kada se njen vredan rad i trud isplati, kada ga neko ceni i uoči talenat.

 

Izvor: Naissus.info