Share
Zašto ne bi trebalo da ostajete u mokrom kupaćem kostimu

Zašto ne bi trebalo da ostajete u mokrom kupaćem kostimu

Scena iz snova – ranom zorom u omiljenom kupaćem kostimu izlazite iz apartmana, zaplivate u moru, a onda do večeri uživate na plaži, neopterećeni dodatnim stvarima.

Ako plivate tokom celog dana, normalno je da će vaš kupaći kostim sve vreme biti vlažan. Ali, kada ste jednom izašli iz vode na duže vreme, ne bi trebalo da ostajete u njemu.

Evo i zašto:

Za osetljive delove vašeg tela, pamuk je najprijatnije i najprijateljskije okruženje, zato što dozvoljava protok vazduha unutra, i vlage spolja. Kupaći kostimi napravljeni su od sintetičkih materijala, i kada su vlažni, predstavljaju sredinu koja je izuzetno pogodna za razvoj neželjenih mikroorganizama.

Bakterije uspevaju na toplim i vlažnim mestima. Zbog toga ostajanje u vlažnom kupaćem kostimu može prouzrokovati različite kratkotrajne, ali i dugoročne neprijatnosti, od upalnih procesa na preponama, do poremećaja pH vrednosti vaše vagine, i infekcije urinarnog trakta, bešike, pa čak i bubrega.

Kako biste izbegli neprijatnosti tokom dugo iščekivanog odmora, ponesite sa sobom na plažu rezervni kupaći kostim, kao i pamučni veš, koji ćete obući odlazeći sa plaže na ručak, ili u dužu šetnju.

I još nešto – nakon izlaska iz vode ne zaboravite da odete pod tuš, i isperete osetljive delove tela čistom vodom. Vaše telo će vam biti zahvalno.

 

Izvor: Budoar.rs